Mijn bucket list voor tijdens een reis

Gepost op 3 juni 2022 door Katja in Reizen / 0 Comments

Voor bestemmingen heb ik een bucket list, maar ik heb ook een bucket list wat ik ooit op een willekeurige bestemming zou willen doen!

Kookles
Ja, dit lijkt me zo tof om een keer gedaan te hebben! Koken is voor mij een vorm van ontspanning. Ik vind het heerlijk om met eten bezig te zijn en over voeding te leren. Daarnaast mag ik graag recepten maken van producten die ik heerlijk vond in het buitenland. Elke keer als ik een bepaald land mis, dan is de kans heel groot dat ik een gerecht of snack maak van wat ik vaak in dat land at of echt een typisch gerecht uit het land zelf. Van scones tot pretzels, van roast dinner tot een pasta recept. 
Het lijkt me super leuk om tijdens een van mijn reizen een kookles te gaan volgen. Wie weet dat ik dat doe in Italië omdat het mijn favoriete keuken is!

Zilversmeden
Dit zag ik een tijdje terug bij een Amerikaanse reisblogger die ik volg (sorry, ik weet even niet meer wie en kon het ook niet terugvinden!). De blogger volgde in Ierland een les zilversmeden en mocht wat ze had gemaakt, een ring, houden. Hoe zo’n toffe souvenir is dat?! Het lijkt me heel tof om meer te leren over deze vaardigheid en het is tegelijkertijd een leuke tevens unieke ervaring. 

Taalles
Dit is de enige van alle punten waarbij ik al meer een idee heb van hoe ik het wil aanpakken, want ik ben het recent aan het uitzoeken geweest. Het heeft me altijd leuk geleken om een taalreis te maken, maar of het werd overbodig omdat ik de taal tegen die tijd beter beheerste of het kwam totaal niet uit. De kosten kunnen ook nog eens aardig hoog worden. Maar onlangs ging ik van het meest bewandelde pad af en besloot dit idee anders aan te pakken. Niet alles kan immers meer, aangezien ik ouder ben dan waarvoor de meeste taalreizen zijn. En daarnaast heb ik ook mijn eigen bedrijf, dus mijn tijd is beperkt. 

De grootste vraag bij mij was meteen: voor welke taal zou ik dit doen? Engels is niet nodig, Duits gaat prima op het moment en voor Koreaans hoeft het voor mij niet perse en is wellicht te ver weg voor nu. Maar Italiaans daarentegen… het is dichtbij, de kosten liggen in Italië lager, etc. Met andere woorden: haalbaar! Toen dat idee in me naar boven kwam wist ik meteen dat ik niet in Rome wilde studeren, aangezien ik die stad te massaal vind en ik liever naar een kleinere stad ga. Milaan viel voor mij meteen af omdat ik het niet perse een leuke stad vind. Florence staat onder optie, maar op de een of ander manier trok Verona mij meteen. Klein, maar nog steeds genoeg te doen. 

Toen ik eenmaal Verona in mijn hoofd had, vond ik meteen een taalschool die me fantastisch leek. Een plek waar ik in de ochtend naar de les ga, dus in de middag en de avond vrij ben om te werken aan mijn freelance klussen. En een keer in de week kan je mee op excursie. Daarnaast kan je zelf je accommodatie kiezen! Het lijkt me heerlijk om dan een Airbnb te huren en daar een tijdje te verblijven. 

Slapen in een kasteel
Laten we wel wezen, ik heb al op heel veel bijzondere plekken mogen slapen. Landgoed, museum en nog wel een paar andere plekken. Maar een kasteel staat nog niet in het rijtje! Ik heb geen voorkeur waar ik dit zou willen doen. Van Duitsland tot Ierland of Schotland. Het maakt mij niet uit, zolang het maar een super leuk verblijf is!

Roadtrip
Voor de meeste mensen zal dit een van de normaalste manieren van reizen zijn, maar voor mij is dat het niet. Ik was heel lang ook niet oud genoeg dat ik een auto kon huren inmiddels wel, maar zijn de prijzen voor brandstof te hoog waardoor ik alsnog pas. Maar ik zou dit ooit heel graag willen doen in Ierland, Schotland of in het zuiden van Duitsland. 

Wat zou jij ooit tijdens een van je reizen willen doen?

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.