Mijn Ondernemers Leven #16: de 2022 update

Gepost op 23 mei 2022 door Katja in Ondernemen / 0 Comments

2022 begon behoorlijk turbulent als het aankomt op mijn ondernemers leven. Eerlijk gezegd, mijn gehele leven kende turbulentie. 

Cutie Squad
Begin januari kreeg ik het nieuws dat ik helaas voorlopig niet verder aan de slag kan voor Cutie Squad. De eigenaar en ik kunnen samen nog door één deur, dus geen zorgen! Het is eerder dat bepaalde gedeelten van het bedrijf stil kwamen te liggen door het welbekende C-woord. Hierdoor moest ze me helaas laten gaan, maar ik hoop van harte dat ik snel weer aan de slag mag zodra het bedrijf weer loopt!
Ik heb het namelijk altijd heerlijk gevonden om voor Cutie Squad te werken. De combinatie van bloggen, marketing en PR vond ik een heerlijke afwisseling. Daarnaast hield ik me ook bezig met het ondersteunen van strategiebepaling en dat vind ik denk ik wel een van de allerleukste dingen op marketinggebied om te doen. 

Nog meer turbulentie
Alsof mijn werkleven nog niet genoeg overhoop gehaald was geworden, kreeg ik het privé zwaar te verduren. Eind januari overleed een kennis van mij met wie ik eerder veel heb gewerkt en met wie ik het heel goed kon vinden. We kenden elkaar van mijn tijd toen ik op het landgoed werkte. In die tijd (januari) verhuisde ik terug van Berlijn naar Nederland. Ik rouwde vervolgens om die kennis en tegelijkertijd omdat ik mijn leven in Berlijn miste en ik het liefste terug wilde. 

De achtbaan die volgde
In april voelde ik me mentaal sterker worden en zat ik goed in mijn vel om meer hooi op mijn vork te nemen. Ik solliciteerde bij verschillende bedrijven en ging binnen één week voor verschillende bedrijven proefdraaien door middel van het maken van een freelance proefopdrachten.
Normaal gesproken werk ik nooit tot halverwege de avond door als het gaat om freelance klussen, maar deze keer wilde ik per se een opdracht afmaken omdat ik in de flow zat. Ik had net de opdracht ingeleverd toen ik een telefoontje kreeg en mijn wereld meteen stil stond. Een van mijn beste vrienden was overleden. 
De volgende dag, na een nacht geen slaap, had ik een kennismakingsgesprek staan en nog een opdracht. Ik ronde alles af terwijl mijn ogen continu volliepen. 

De bedrijven die met me in zee wilden mailde ik meteen dat ik een week afwezig zou zijn. Die bedrijven waren gelukkig super lief. Ik weet dat je dat normaal niet zo snel zou zeggen in een zakelijke setting, maar ik heb geen andere woorden dan die om uit te leggen hoe erg ze met me meeleefden en mee dachten.
Maar er waren helaas ook een aantal bedrijven die na het horen van mijn nieuws en mijn week afwezigheid het lieten afweten. Sterker nog, ze ghosten me. 

Het blijft een creatief vak
Het lastige is wanneer je in het creatieve vak zit, dat je veel in je hoofd zit. Je put inspiratie uit verschillende dingen, maar als een deel van je hoofd wordt overwoekerd door donderwolken, dan is er geen inspiratie te halen. 
Ik deed daarom mijn ding, maar ik nam niets extra’s erbij. Ik wilde stapje voor stapje kijken wat ik er nog meer bij kon doen. 
Na een maand begon de inspiratie terug te komen en al zijn er nog steeds wolken die waarschijnlijk nooit meer verdwijnen, ik leer nu te dansen in de regen. 

Voorzichtig weer bouwen aan dromen
Al heb ik al best veel van mijn dromen uit laten komen en ben ik al vaak op avontuur geweest, toch ervaar ik elke keer weer spanning om weer bezig te gaan met het laten uitkomen van een van mijn dromen.
Vorige week waren er verschillende sleutelmomenten voor een aantal van mijn dromen en ik kan eigenlijk niet geloven dat na al die turbulentie, de donderwolken en de achtbaan, dat er nu een aantal mooie dingen op me te wachten staan. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, want ik heb er zin in om het met iedereen te delen!

Vision board
Hoe zie ik op korte termijn mijn leven voor me? En wat wil ik op de lange termijn? Ik heb nog geen antwoorden op die vragen. Vage suggesties genoeg, dromen zijn er ook en persoonlijke doelen staan te wachten. 
Terwijl ik bezig ben met het werken aan nieuwe dromen, wil ik me niet alleen daardoor laten leiden. Er zijn nog dingen die ik wil en al wil ik niet alles in een vast plan gieten, wel wil ik alvast de lijnen uitzetten, zodat ik een houvast heb. 
Ik heb geen idee wat de rest van 2022 mij gaat brengen, maar ik hoop dat alles in rustig vaarwater komt, zodat ik de kans krijg om alles te verwerken en bezig kan gaan met dromen en nieuwe avonturen.

Liefs,

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.