Mijn Bucket List 2022 Wrap Up

Gepost op 9 januari 2023 door Katja in Bucket List / 0 Comments

Hoe het in 2022 is gegaan met mijn bucket list? Je leest het in deze blog!

Duits volledig naar B2
Doordat ik eind november 2021 naar Berlijn verhuisde, maakte ik grote sprongen met mijn Duitse taalvaardigheid. Met name de eerste twee weken zag ik veel vooruitgang. Eind 2021 zat ik kwa luister- en leesvaardigheden op B2 niveau. Wellicht dat het zelfs al aardig richting de C1 ging. Begin 2022 lag spreken op B1 niveau en hetzelfde gold voor schrijven.  
Maar hoe gaat het nu? Inmiddels woon ik al even in Nederland en kom ik veel minder in aanraking met de Duitse taal. Iets wat ik erg jammer vind. En toen kwamen ook nog verschillende gebeurtenissen op me af, waardoor Duits leren niet meer mijn prioriteit had. 

Maar sinds afgelopen zomer pakte ik de Duitse taal weer op ook omdat ik bijna zou gaan emigreren naar Oostenrijk afgelopen herfst. Al gaat dat voorlopig nog niet door, toch heb ik veel geleerd in dat proces. Ik moest veel dingen leren over het banksysteem, hoe ik een appartement huur en alles wat bij emigreren komt kijken. Mijn woordenschat schoot omhoog en dat kwam goed van pas voor mijn dagelijks leven, maar ook begon ik manga’s op te pakken in het Duits. 

Toegegeven, ik moet nog heel veel leren! Ik zit nog lang niet op B2 niveau wat betreft spreken. Echter gaat het wel goed met de andere vaardigheden, maar voor 2023 staan er nog genoeg leersessies op de planning en ook een aantal trips naar Duitsland. Ik kan niet wachten om nog meer vooruitgang te gaan boeken in deze taal!

Mijn eerste Koreaanse boek
Doordat ik ondanks alle gebeurtenissen wel Koreaans ben blijven shadowen (kijken van tv-shows, luisteren naar muziek, etc.), merk ik dat ik toch vooruitgang heb geboekt met Koreaans leren. Maar ben ik toegekomen aan het lezen van mijn eerste Koreaanse boek? Nee, zover ben ik nog lang niet. Ik heb inmiddels wel een klein Koreaans boek, maar ik vind het nog veel te moeilijk om het te kunnen lezen. 
Met mijn luistervaardigheden gaat het wel echt super. Ik ben niet altijd meer ondertiteling nodig om de context van een verhaal te begrijpen. De volgende stappen wat betreft de taalvaardigheden hoop ik in 2023 te gaan maken. 

Start met Italiaans leren
Eind zomer, toen mijn focus voornamelijk lag bij Duits, besloot ik toch een aantal korte lessen Italiaans te volgen. En wat blijkt? Het ging soepeler dan gedacht. De Italiaanse taal heeft veel overeenkomsten met Frans (zo’n 80%!) en blijkbaar is mijn Frans van de middelbare school behoorlijk blijven hangen waardoor ik me vrij soepel door de Italiaanse taal bewoog. 

Mijn prozabundel (grotendeels) afschrijven
Ja, ook dit punt liep heel veel vertraging op. Maar sinds het einde van 2022 ben ik weer actief bezig met schrijven en ik denk dat ik er nog wel even mee bezig zal zijn. Ik denk dat het een goed plan is als ik in 2023 een aantal vaste dagen voor schrijven plan, zodat ik meer vooruitgang ga boeken. 

Nieuwe marketingvaardigheden leren
Als marketeer wil ik blijven groeien en bijblijven. Sinds 2022 werk ik als freelance copywriter en ik begon in nieuwe functies waardoor ik mijn marketingvaardigheden nog verder kon gaan uitbreiden. En dat allemaal binnen mijn favoriete disciplines: content, e-mailmarketing, strategiebepaling en adviseren. Ook heb ik me gestort op een persoonlijk project en dat is videografie. Ik vind het super leuk om te doen en ik leer zo ontzettend veel, met name over storytelling waar ik zo dol op ben. 

Samenvatting
Ondanks dat het afgelopen jaar heel veel tegenslag kende, heb ik ook zeker dingen gedaan die me dichterbij mijn dromen brengen. Ik ben super blij en trots op hoe ik “nieuwe marketingvaardigheden leren” heb aangepakt. Natuurlijk valt er altijd meer te leren, zeker in zo’n dynamisch vak, maar ik ben niet ontevreden over de uitkomst. Ik kan niet wachten om in 2023 verder te groeien als schrijver, marketeer en bovenal storyteller. 

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.