Unboxing RM Indigo (Book Edition)

Gepost op January 16 2023 door Katja in KPOP / 0 Comments

Aan het einde van 2022 ontving ik RM zijn eerste solo album genaamd Indio. Kijk je mee met de unboxing?

Mijn favoriete album van 2022 kwam uit op 2 december van RM, één van de leden van BTS. Indigo is zijn eerste solo album. In het verleden heeft hij een mixtape gereleased, maar voor deze release ging hij een stap verder. Niet alleen wat betreft een fysiek album, maar ook wat betreft muziek. Anders dan de klanken als groep BTS, bestaande uit een mix van k-pop, pop, hiphop, rap, etc., is RM’s solo werk veel rauwer. In principe staan er 10 genres op het album Indigo, voor elk nummer een nieuw genre, indie, folk om een paar te noemen.
Indie en folk zijn naast k-pop en rock mijn favoriete genres, dus ik had eigenlijk ook niet anders verwacht dat ik dit een fantastisch album zou vinden.

RM zijn gedachten gaan behoorlijk diep en dat zie je volledig terug in de uitvoering van dit album. Laten we beginnen met wat we kunnen zien en dan zal ik later in deze blog meer over de muziek kletsen. 
De verpakking ziet er simpel uit door de doos, net alsof het een brievenbuspakketje is. Zoals op de voorkant staat is de muziek een archief van zijn twintigere jaren. De verpakking stelt een archief voor en laat het nog een dubbele reden hebben… wist je dat zijn studio bij zijn platenmaatschappij rkive heet? Een leuk woordspel met het woord archief! Tevens is dit ook de naam van zijn Instagram. Hij archiveert zijn herinneringen en ik vind het tof dat hij het op deze manier terug laat komen in verschillende facetten van zijn werk. 

Nu eerst de unboxing van het album die ik bij de webshop Kyeopta heb besteld. Als eerste vond ik de Weverse Shop Special Gift: 1x Unreleased Photocard + 1x Photocard L-Holder. Echt super fijn dat ze bij Kyeopta bij WeVerse bestellen, want dan zit er meestal een leuk extraatje bij, net zoals toen ik Antifragile van Le Sserafim bij ze kocht! Let wel op, deze goodies zitten over het algemeen alleen bij de eerste druk, dus pre-orderen is handig. 

Van Indigo zijn er twee versies uitgekomen: de Postcard Edition en de Book Edition. Ik pre-orderde de laatstgenoemde, omdat ik een mooi fotoboek super leuk vind om door te bladeren. Daarnaast vind ik het heerlijk om een CD af te spelen en die zit niet in de andere editie.

Als eerste toen ik het album opende zag ik de 2 pc’s liggen, één foto en de andere heeft een linnen laagje. Van de ene kant heeft het album een k-pop feeling en aan de andere kant totaal niet. Ik vind het leuk hoe daar mee is gespeeld met het maken van het fysieke album.
Daarnaast zat er een kaartje in die in oude polaroid style is gemaakt. Deze heb ik inmiddels ingelijst en staat naast het album te schitteren.

Vervolgens zitten er 2 postcards in volgens de omschrijving. Maar persoonlijk vind ik het eerder mini posters, want ze zijn wel groter dan A5. Op eentje staat RM zelf afgebeeld en op de andere staat een kunstwerk die je later ook terug zal zien in het fotoboek.

De CD in een envelop passend bij het concept.

Let’s talk music! Ik ben een jaar jonger dan RM en we leiden beiden een totaal ander leven, maar toch herken ik mijn verhaal in zijn verhaal. De verschillende worstelingen van een twintigjarige worden beschreven in de 10 tellende nummers op het album Indigo. De titel van het album past bij de naam van zijn mixtape Mono. In die tijd droeg RM veel mono kleuren, maar na de release van zijn de mixtape besloot hij dat hij er helemaal klaar mee was en wilde hij meer kleur in zijn leven. Indigo is een contrast en verwijst tevens naar een kunstenaar genaamd Yun, van wie RM fan is omdat de artiest al geheel zijn eigen stijl heeft ontdekt. Zelf heeft RM het idee dat hij nog niet zijn eigen unieke stijl heeft ontdekt, maar als ik luister naar de muzikanten met wie hij heeft samengewerkt voor het album in de Album Magazine Film (te kijken op YouTube), hoor je toch een heel ander verhaal. Iemand die eigenzinnig, oprecht is en een vriendelijke energie heeft. 

In de Magazine Film worden de verschillende nummers besproken. Van hoe ze tot stand zijn gekomen tot het eindproduct. Maar ook hoor je de kant van de verschillende producers en artiesten die aan dit album hebben gewerkt. Van de 10 nummers zijn er 8 in samenwerking met verschillende artiesten die allemaal een geheel ander genre zingen. Hoor je dan nog wel RM zijn stem, zijn gedachten, zijn werk? Ja! Hij koos artiesten die zijn stem en de algemene vibe van het lied ondersteunen. Het geeft zijn verhaal extra kracht. 
Als een soort curator is hij aan de slag gegaan met dit album. Al had RM van tevoren niet een onderwerp in gedachten, er is toch een samenhangende “tentoonstelling” ontstaan. En opnieuw zie je het archief idee terugkomen in hoe het album is samengesteld. 

Het fotoboek is niet slechts een aantal foto’s van RM zelf, maar ook van kunstwerken die je terugziet in het fysieke album. Daarnaast vind je een poster die dezelfde stijl heeft als de foto’s uit het fotoboek. 

Het gehele album van het fysieke exemplaar tot de muziek vertelt een verhaal die voor elke twintiger iets herkenbaars bevat. Luister het album op de volgorde zoals ze op het album staan en je wordt op reis genomen.
Wild Flower, de title track, is mijn favoriete nummer wat niet gek is gezien in dit nummer het meeste rock zit. Daarnaast bevat dit nummer de krachtigste vocals, die zowel rauw als gepolijst zijn. Combineer dit samen met sterke tekst en een prachtige betekenis achter de naam van de title track, en je hebt in mijn oren een hit!
Met No.2 sluit RM het album af, met ander woorden: deze gedachten zijn gearchiveerd en nu is het tijd voor hoofdstuk 2.

Welk nummer van Indigo is jouw favoriet?

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.