Mijn eerste en laatste vakantie

Gepost op 19 maart 2016 door Katja in Reizen / 2 Comments

DSC00199Mijn eerste en laatste vakantie zonder mijn ouders hadden dezelfde bestemming: London! Ik hoef denk ik inmiddels al niet meer te vertellen hoe veel liefde ik voor Engeland heb. De taal, de geschiedenis, de cultuur… Allemaal even prachtig als je het aan mij vraagt.

Onlangs wilde ik een paar vakantie foto’s opzoeken voor een projectje waar ik mee bezig ben. Dat ‘even’ veranderde al snel in een hele avond. Ik werd terug geslingerd in de tijd en het was heerlijk om zo even te kunnen nagenieten van al die leuke vakanties.

Mijn allereerste vakantie was met mijn ouders. Ik was 2 jaar oud met spierwit haar. We gingen naar Duitsland in een witte bus samen met de hond, Sunny. Gek genoeg kan ik mij verschillende dingen nog herinneren van die vakantie. Het zijn vlagen, maar ze zijn heel sterk. Tevens zijn dit mijn herinneringen die het oudst zijn zo ver ik weet.

Voorzichtig klom ik uit mijn reisbedje die paars met roze, geel, groen en blauw gestreept was. Ik weet nog dat ik een hele constructie had bedacht om uit dat bedje te komen. Ik had geen zin meer om verder te slapen. Het was namelijk een lange warme avond en ik wilde bij die geluiden zijn die ik hoorde voor het blokkenhutje waarin we sliepen. Het was nacht en ik denk dat ik in mijn hele leven nog nooit de sterren zo mooi heb zien schijnen als die nacht.

Mijn ouders praten beiden vloeiend Duits en ik weet nog dat ik op die vakantie daar achter kwam. Ik vond het heel gek klinken en ik vroeg mij af of ik ooit ook die taal zou kunnen spreken. 18 jaar later en mijn Duits is zeker niet de beste, maar daar wordt aan gewerkt!

Reizen op die leeftijd vond ik zeker weten geen pretje, dat werd pas beter toen ik op vakantie ging naar Frankrijk met mijn vader toen ik 11 jaar oud was. Duitsland heb ik nog nooit als het buitenland gezien, aangezien ik aan de grens ben opgegroeid en Duits altijd een rol in mijn leven is geweest. Dus toen ik naar Frankrijk ging was ik dol blij. Toen we eenmaal Frankrijk inreden met de auto vond ik het heerlijk om de hele tijd om mij heen te kijken. Kastelen op bergen… in mijn gedachten was ik mijn eigen sprookjes aan het schrijven.

Mijn eerste vakantie zonder ouders was naar London. Dit was een reis georganiseerd vanuit de middelbare school. Het was heerlijk om voor het eerst weg te gaan zonder mijn ouders. Niet dat het niet leuk is om met je ouders weg te gaan, maar ik vond het idee om met vrienden weg te gaan erg gaaf en dat was mijn weekje in London dan ook. Eenmaal weer in Nederland terug op de plek waar onze ouders ons oppikten waren mijn kamergenoten en tevens middelbare school vriendinnen ka-pot. Terwijl ik nog stond te stuiteren. Op dat moment wist ik het zeker. Reizen wil ik mijn hele leven blijven doen!

Mijn laatste vakantie was naar… London! Samen met andere boekbloggers gingen we afgelopen zomer deze wereldstad onveilig maken. Erg bijzonder om met zo’n fijne groep aan vrienden weg te gaan en samen te fangirl(/boy)en over onder andere YALC, Comic Con. Een reis om nooit meer te vergeten.

Maar waar gaat mijn volgende reis heen? Zelf was ik druk bezig met een reis te plannen naar Edinburgh, Schotland. Totdat… mijn ouders mij onlangs opzochten en mijn vader mij vertelde dat hij in mei een paar dagen naar het buitenland gaat. Mijn vader is onder andere touringcarchauffeur en gaat met de bus naar Boedapest! Ik ben nog nooit in Oost-Europa geweest en dit is een unieke kans dat ik met mijn vader mee mag naar Hongarije. Het stond al wel op mijn lijstje om ooit naar deze stad te gaan, dus grijp ik deze kans met beide handen aan.

Wat was jouw eerste vakantie die jij je nog kan herinneren?

Liefs,

 header31-860x280

Tags:


2 responses to “Mijn eerste en laatste vakantie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.