Mijn eerste reactie op Élite

Gepost op 10 oktober 2018 door Katja in tv-serie / 0 Comments

Als er op dit moment op Netflix een serie goed gepromoot wordt dan is het wel Élite. Een Spaanse versie van Gossip Girl, dat klinkt zeer goed. Ik keek alvast de eerste 3 afleveringen van de show. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

Élite gaat over drie ‘working-class’ studenten die naar Las Encinas worden gestuurd nadat hun lokale school is verwoest door een aardbeving. Plots vertoeven ze op een van de meest prestigieuze en exclusieve scholen van Spanje, waar ze meteen met de ~ dramatische ~ levens van de rijkste tieners van het land te maken krijgen. Wat begint met wat spanning in de schoolbanken, eindigt echter met een moordmysterie dat opgelost moet worden.

De serie zie je vanuit 3 perspectieven. Het heden, wat er kort vooraf is gegaan bij het heden en het verleden. De verhaallijn is voor het grootste gedeelte in het verleden zodat je de personages leert kennen. Kleine stukjes uit de toekomst maken het verhaal spannend en zorgt ervoor dat ik continu bezig ben met het moordmysterie. Voor mijn gevoel is deze serie Gossip Girl meets Pretty Little Liars. Ik vind het daarom een heerlijke serie, die makkelijk wegkijkt. Door de Spaanse taal heb ik eigenlijk geen moment de tijd om even op mijn mobiel te kijken, want anders mis ik iets uit de serie aangezien ik de taal niet spreek.

Wat ik tof vind aan deze serie is dat je duidelijk merkt dat het een Europese serie is. Natuurlijk zit er genoeg drama in de serie, maar het is geen Hollywood drama. De serie is heerlijk rauw en niet bang om te bloederig of met scherpe randjes gezien te worden. Ondanks de vele perspectieven is de serie veel rustiger opgebouwd dan de meeste Amerikaanse series. Het springt niet van scene naar scene, maar neemt echt de tijd om het script goed tot zijn recht te laten komen.

Wat ik iets minder vind is dat wat de personages meemaken of doen in de serie niet helemaal passen bij 16 jarigen. Ik had het eerder geloofd als de serie zich afspeelde op een Universiteit of College. Bepaalde scenes zijn dan ook echt niet bedoeld voor kijkers onder de 16. Dat laatste vind ik niet erg want dat zorgt voor aanbod voor verschillend publiek. Maar ik wil er wel mee aangeven dat Gossip Girl en Pretty Little Liars lieve series zijn in vergelijking met Élite.

Het is super om de diversiteit te zien in deze nieuwe serie. Ik ben fan! De personages zijn daardoor toegankelijker zelfs wanneer je de taal niet spreekt. Nou voor nu ben ik benieuwd naar de andere 5 afleveringen van seizoen 1 die in totaal 8 afleveringen heeft.

De trailer: 

Heb jij Élite al gezien en wat vond jij ervan? Of ga jij de tv-serie nog kijken?

Liefs,

 

 

 

 

Foto bron: still uit serie

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.