Mijn Museum Leven #8: 3 maanden

Posted on October 9 2018 by Katja in Schrijfsels / 1 Comment

Vandaag is het precies 3 maanden geleden dat ik begon bij het museum. Ik kan het bijna niet geloven. Er is zo ontzettend veel gebeurd in slechts 3 maanden tijd! Lees je mee?Β 

Gisteren was het 3 maanden geleden dat ik verhuisde naar Winterswijk en vandaag is het 3 maanden geleden dat begon te werken in het museum als Junior-directeur Communicatie. Het is echt te bizar voor woorden hoe snel de tijd gaat! En wat heb ik al veel mogen leren. De grootste reden waarom ik hier stage wilde gaan lopen was omdat ik graag mijn leiderschapskwaliteiten verder wilde gaan ontwikkelen. Vandaag een week geleden had ik mijn functioneringsgesprek met mijn baas en op mijn lijst van stagedoelen staat het volgende: wie ben ik als leider? Dus natuurlijk vroeg mijn baas wat voor een leider ik dacht te zijn. Toen had ik bijna 3 maanden op zak en begon na te denken. Ik had natuurlijk het antwoord op de vraag kunnen voorbereiden, maar ik ben nogal spontaan met dit soort dingen. Je weet het antwoord al of je weet het nog niet.

Na een stilte wist ik het. Ik ben een enthousiaste leider en die weet hoe anderen te enthousiasmeren, maar ik ben ook een strategische leider. Ik weet hoe ik mensen moet positioneren om het beste eindresultaat te kunnen behalen. Al vroeg mijn baas zich af of het strategisch was of eerder dat ik het op gevoel doe. Puur op gevoel de mensen weet te positioneren en dat het voor mij zeer natuurlijk is. Na weer een korte stilte zat daar wel wat in. Een deel doe ik op gevoel. Ik probeer een situatie altijd zo goed mogelijk in te schatten voor ik ga handelen. In een museum kan zo ontzettend veel dingen tegelijkertijd gebeuren en als leider vind ik dat ik ervoor moet zorgen om met veel scenario’s rekening te houden wanneer ik handel.

Ik ben er trots op dat ik tijdens deze stage mezelf verder heb kunnen ontwikkelen als leider. Vanzelfsprekend zal ik daar de komende 3 maanden verder mee gaan, maar ik wil ook andere dingen ontwikkelen. Zo ga ik in de wintertijd van het museum (dan zijn we niet meer 6 dagen geopend, maar 3) verder met het ontwikkelen van een communicatieplan voor Villa Mondriaan. Door dat te doen ontwikkel ik ook weer meer mijn communicatie- en marketingvaardigheden. Het is voor mij super interessant om te zien wat voor het ene bedrijf waarvoor ik heb gewerkt wel goed werkt en waarom voor het andere bedrijf niet.

Genoeg dingen om door te ontwikkelen en om meer te gaan leren de komende 3 maanden en 6 dagen. Want ja, tijdens het gesprek kreeg ik een contractverlenging van 6 dagen. De reden? Mijn functie staat namelijk online en wie de functie gaat vullen… die ga ik natuurlijk inwerken! Dus altijd al van gedroomd om in een museum te werken? Ben je net afgestudeerd of bijna? Klik dan hier voor meer informatie.

En wat ik hierna ga doen? Zoals mijn moeder zegt en vriendin Ajita: eerst afstuderen!

Liefs,

Tags:


One response to “Mijn Museum Leven #8: 3 maanden

  1. Ria

    Persoonlijk groei je steeds meer door met al je stage en werkervaring en inderdaad nu eerst afstuderen succes !!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.