TBR Oktober 2018

Gepost op 15 oktober 2018 door Katja in Boeken / 1 Comment

Wanneer het precies halverwege de maand is, maar toch nog even graag mijn TBR zou willen delen. Twee van de vier boeken ben ik al in begonnen, maar geen idee of ik de boeken nog op tijd uit krijg voor ik op vakantie ga. We zullen het zien. Kijk je mee?

Schaduw van de vos – Julie Kagawa
Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

Op het moment ben ik dit boek aan het lezen en ja wat is het weer een fijn boek van Julie Kagawa! Ik ben heel benieuwd wat er verder in het verhaal nog gaat gebeuren. Ongeveer zo’n 30% van het boek heb ik gelezen. Tot nu vind ik het echt een aanrader!

Liefde & geluk – Jenna Evans Welch
Addie begrijpt niet hoe ze ooit zo stom heeft kunnen zijn om een foto van haar borsten naar haar inmiddels ex-vriendje te sturen en alle waarschuwingen van haar broer Ian in de wind te slaan. Nu zijn haar borsten overal op internet te zien en lijkt haar toekomst in puin te liggen. Tot overmaat van ramp heeft ze ook nog voortdurend ruzie met Ian, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders.

Ze hoopt dat de bruiloft van haar tante in Ierland haar wat kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en de Ierse Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met een gebroken hart.

Na Liefde & gelato van de auteur ben ik erg benieuwd naar haar nieuwe boek. Ik ben dol op Ierland, dus dat gedeelte van het boek moet zeker goed komen. Daarnaast zijn haar boeken altijd heerlijk luchtig geschreven en kan dan ook niet wachten om in dit boek te beginnen en weg te dromen over het smaragd groene land.

67 seconden – Jason Reynolds
Zestig seconden. Zeven verdiepingen. Drie regels. Een wapen.
Will staat 67 seconden in de lift naar beneden, met in zijn broekband een pistool. Zijn broer Shawn is vermoord, en Will weet wat er van hem verwacht wordt.

Niet snitchen. Niet huilen. Wraak.

Naast het boek van Julie Kagawa ben ik ook dit boek aan het lezen. Ik pak dit voornamelijk op als ik geen tijd heb om een lang hoofdstuk te lezen, maar wel tijd genoeg heb om een paar bladzijden te lezen. En ja, wat geniet ik van dit boek door de prachtige schrijfstijl en bijzondere manier van vertellen!

Lichtjaren – Kass Morgan
Na een aanval door een mysterieuze vijand, laat de exclusieve Quatra Fleet Academy voor het eerst studenten toe van elke planeet in het zonnestelsel. Vier studenten maken zich op voor een nieuw schooljaar:  

Vesper is een ambitieuze piloot die alles op alles zal zetten om als kapitein geselecteerd te worden. Maar nog voor het jaar echt is begonnen, verliest ze die positie aan een briljante jongen van de verkeerde kant van het zonnestelsel.

Cormak komt van de giftige planeet Deva, en grijpt elke kans aan om daar voorgoed weg te kunnen – zelfs als hij daarvoor iemands identiteit moet stelen.

Arran droomde van meer dan een leven lang werken in de mijnen. Hij hoopte op een nieuwe toekomst, maar hij had nooit verwacht dat die in de armen van een jongen van andere planeet zou zijn, aan de meest prestigieuze school van het universum.

Orelia verbergt een duister geheim: ze is infiltrant op de academie en heeft één missie die iedereen in gevaar zal brengen. Als iemand ontdekt wie ze echt is, is zíj degene in levensgevaar.

Ik vind De 100-boekenserie van Kass Morgan heerlijk luchtig lezen en ik ben nog doller op de tv-serie. Maar ik kijk er weer naar uit om van de auteur weer eens een echt boek te lezen. Ik ben erg nieuwsgierig of ze echt met iets nieuws wist te komen in dit boek, die ook net als haar andere boeken zich in de ruimte afspeelt.

Liefs,

Tags:


One response to “TBR Oktober 2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.