Mijn eerste schooldag op het HTF

Gepost op 12 september 2015 door Katja in persoonlijk / 5 Comments

School

School begint? Wacht, wat?! Maar het leek nog zo ver weg! Deze 3 zinnen, hoe kort ze ook zijn, spookten door mijn hoofd op 1 september. Die dag had ik namelijk mijn intro op school (Hogeschool van Toegepaste Filosofie) en je kan het misschien al raden, ik was zenuwachtig…

Voordat ik vertel hoe het voelde en hoe het was op school zal ik eerst nog even uitleggen dat het voor mij 10 maanden geleden op 1 september was dat ik weer naar school ging. Vorig jaar begin november stopte ik met mijn opleiding Nederlands docent, waarvoor ik eigenlijk mijn propedeuse wilde halen om vervolgens naar Antwerpen te gaan om daar Nederlandse letterkunde met theater, film en literatuur te gaan studeren. Maar zoals je misschien al hebt gelezen of merkt aan deze post, ging het iets anders dan gepland…

Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik stopte met mijn opleiding, want ik heb een geweldig tussenjaar gehad waar ik zo trots als pauw op kan terug kijken. Ik heb het maar mooi gedaan. Met rugtas op vertrokken naar Engeland voor een één of andere cursus waarvan ik zelf van te voren niet wist waar het precies over ging (daar kwam ik pas achter toen ik eenmaal in Engeland was), alleen op vakantie naar Parijs en niet te vergeten loop ik stage  bij een ontzettend toffe uitgeverij waar ik elke dag met veel plezier heen ga.

Voordat ik mijn intro had op school begon mijn dag met stage. Mijn stagedag bestond uit om het half uur naar het toilet gaan en ondertussen het dagelijkse werk doen. Mijn gedachtes schoten alle kanten op, waardoor ik aan het einde van mijn stagedag zo moe was van mijn gedachtes en toen moest ik nog naar school.

Mijn gedachtes waren flarden van mijn eerste andere schooldagen en de vraag: hoe zou mijn avond verlopen? (Als je het nog niet wist ga ik elke dinsdagavond naar school en om de zaterdag. Yup, ik ben een deeltijdstudent en dat vind ik heerlijk!)

Nadat mijn laatste minuten weg hadden getikt van mijn stagedag, begon ik mijn eten op te warmen en at ik mijn avondeten achter mijn bureau op stage op. Zo hoef ik mij niet te haasten om na stage eerst langs huis te gaan om te eten en vervolgens naar school. Op deze manier bewaak ik mijn eigen rust, zodat ik met frisse moed mijn avonden school door kom.

Met de fiets naar school had ik gelukkig snel gevonden. Ik had het namelijk nog nooit gefietst, alleen één keer met de auto. Ik begrijp het van mezelf ook niet waarom ik het stuk nooit had gefietst, maar mijn eerste schooldag leek daar opeens *poef* te zijn.

Voordat ik naar binnenliep bleef ik nog even buitenstaan, mijn longen vullen met frisse lucht. Ik was niet de enige. Nog meer mensen (mijn nieuwe klasgenoten) kwamen bij mij staan, die het net als ik als Spaans benauwd kregen om alleen al naar de school te kijken. Gek eigenlijk, voor mij was het nog maar 10 maanden geleden dat ik voor het laatst naar school ging en voor de meeste anderen uit mijn klas meer dan 10 jaar! Ik vond dat ik mij niet mocht aanstellen en ik stapte met stevige passen de school binnen.

Samen met 64 andere mensen zaten we weer in de schoolbanken en begon de inleiding van de studie. Meteen gingen we filosofie in de praktijk brengen (Ik doe de studie toegepaste filosofie en mijn studierichting is Journalistiek & media). We begonnen meteen in kleine groepjes met het voeren van een socratisch gesprek. Dit is ook hoe ik mijn week na de intro op school begon. Op 1 september, de intro avond, gingen we de hele avond socratische gesprekken voeren. Maar de avond van 8 september, mijn eerste echte lesdag, begonnen we er allen mee en sloten we af met een hoorcollege over de inleiding van de filosofie.

Hoe ik het vond? Erg bijzonder, dat waren mijn eerste woorden na de intro avond. Nu ik ook mijn eerste avond school heb gehad kan ik iets duidelijker zijn. Het is een erg bijzondere avond, waar ik met mensen in de klas zit die allemaal net als ik geïnteresseerd zijn in vele onderwerpen en gelukkig komen die allemaal aan bod. Nog steeds ben ik er nog niet heel duidelijk over, maar ik weet zeker dat dat nog komt wanneer ik meer schoolavonden achter de rug heb. Voor nu kan ik je vertellen dat ik het ontzettend tof en leerzaam vind en ik kijk er al naar uit om zo mijn leerboek in te duiken om een paar filosofen te bestuderen.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


5 responses to “Mijn eerste schooldag op het HTF

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.