Mijn ervaring met Storytel

Gepost op 22 oktober 2019 door Katja in Boeken / 4 Comments

Storytel is de manier om naar boeken te luisteren. Met meer dan 100.000 titels zit er altijd wel iets tussen wat bij jou past!

Storytel is een app die super makkelijk te downloaden is voor op je mobiel. Je hebt de keuze uit meer dan 100.000 audioboeken. En het viel me op dat ze ook een aardige collectie e-books erop hebben staan. De audioboeken kan je zeer makkelijk downloaden, zodat je er ook offline naar kan luisteren voor wanneer je onderweg bent.
De audio- en e-books zijn zowel in het Engels en Nederlands beschikbaar. Echter is het niet zo dat er van een bepaalde titel altijd in beide talen aanwezig is.
De boeken zijn voor een brede doelgroep beschikbaar. Kinderen, Young Adults en volwassenen. Voor wie liever non-fictie leest of een thriller. Er is in ieder geval genoeg keuze! Ook in verschillende genres.

Zelf ben ik natuurlijk fan van de Young Adult afdeling. En ben blij om te zien dat zowel de Engelse als de Nederlandse taal goed vertegenwoordigd is. Soms wil ik gloednieuwe boeken lezen van Engelssprekende bodem en die zijn altijd vrij vlot beschikbaar. Ook ben ik blij dat er aardig wat Nederlandse titel op staan.

Ik moet bekennen dat ik tot een paar jaar terug helemaal geen fan was van audioboeken. Liever zit ik een boek te lezen. Tot begin dit jaar. Doordat ik een oude hobby, tekenen, weer op heb gepakt mise ik iets op de achtergrond. Op de één of andere manier vond ik muziek niet echt passend. Het voelde te druk aan. Ik ging het toch maar opnieuw proberen om te luisteren naar boeken. Voor ik het wist vond ik het heerlijk! Ja, ik moest zeker in het begin wennen. Het is toch wel heel anders dan lezen, maar tijdens het creatief bezig zijn wil ik niets meer anders. Luisterboeken it is!

Deze blogpost klinkt bijna gesponsord door Storytel. Helaas, dat is het niet. Maar ik wilde graag mijn mening laten horen over deze app en hoe fijn ik het vind werken. Je kan namelijk verschillende boeken toevoegen aan je online boekenplank en vervolgens heel makkelijk naar luisteren. Tot nu toe vind ik het heerlijk om voornamelijk naar YA mysteries te luisteren. Het verhaal lijkt bijna nog spannender te worden doordat het wordt voorgelezen.

Luister jij graag naar luisterboeken?

Liefs,

Tags: ,


4 responses to “Mijn ervaring met Storytel

  1. Ik was ook geen voorstander, totdat ik ontdekte dat het best fijn is. Als ik creatief bezig ben, of als ik Stefans auto mee heb, luister ik wel eens een boek. 🙂

  2. Ik heb mijn abonnement laatst opgezegd omdat ik veel minder luisterde en maanden bezig was met een boek. Ik liep minder en als ik wandelde had ik er niet altijd zin in. Straks als de kleine er is en ik weer meer ga wandelen, overweeg ik wel weer om mijn abonnement te activeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.