Mijn landgoed leven #11: cursus volgen

Gepost op 9 januari 2018 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Op 2 januari ging ik terug naar het landgoed. Deze week was anders dan anders, ten eerste liep ik die week maar drie dagen stage en ten tweede ging ik een cursus volgen. Lees je mee?

Daar zat ik dan op dinsdagochtend in de bus richting het landgoed met een van mijn collega’s die in die week een cursus ging geven op het landgoed. Ik volgde niet haar cursus over film en filosofie, maar van mijn andere collega over de dichter Rilke. Ik vind dat hij prachtig kan vertellen en ik heb altijd al een cursus van hem bij willen bijwonen. Het fijne aan mijn stage is dat ik zo nu en dan ook een cursus deels mag volgen en dat onder stagetijd!

Natuurlijk is het leuk dat ik de cursus mag volgen onder stagetijd, maar zelf vond ik het ook prettig om eindelijk te zien dat alles wat ik op het cursus instituut doe, dat het ook daadwerkelijk bestaat. Dit klinkt misschien gek, ik help mee met de marketing van de cursussen, ik zet het online, ik zie de cursisten lopen op het landgoed, maar het wordt pas echt wanneer je het zelf hebt beleefd.

Als je al langer op deze blog rondhangt dan weet je vast dat ik poëzie erg mooi vind. Het was daarom geen moeilijke beslissing om voor deze cursus te kiezen. Rond half elf op dinsdagochtend begon de cursus. Ik was van plan om eerst alleen een halve dag te volgen, maar uiteindelijk besloot ik ook om de middag mee te doen. Alleen het avondprogramma sloeg ik over, ik had namelijk al mijn eigen plannen. Wel ging ik met de cursisten mee naar het diner. Normaal gesproken eet ik mee met de koks en de barmannen in de kantine en daar is het eten al geweldig. Ik kan nu verklappen dat het eten in het restaurant nog lekkerder was! Wat heb ik gesmuld! In de avond was ik aan de bar te vinden en kletste ik wat bij met de barmannen.

Woensdag overdag liep ik “gewoon” stage. Nou ja, gewoon… Er was namelijk niemand op het cursus instituut. Toen iemand in de ochtend belde van receptie vroeg ik of het toevallig rustig was in backoffice. Vervolgens heb ik daar de halve dag gezeten, zodat ik me niet zo alleen voelde. Het was leuk om daar te zitten, want zo kreeg ik naast de cursus nog een heel nieuw perspectief van het bedrijf te zien. Eind van de middag sloot ik opnieuw aan bij de cursus, ik dineerde mee en in de avond was ik opnieuw te vinden aan de bar.

Gedurende de drie dagen stagen heb ik veel geleerd over het hele bedrijf, van het perspectief van de cursisten tot de backoffice, van de bar tot het restaurant. Het was leuk om voor een paar dagen veel in het hoofdgebouw te zijn in plaats van in het cursus instituut die zich bevindt aan de rand van het landgoed

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.