The Greatest Showman | Filmrecensie

Gepost op 12 januari 2018 door Katja in Films / 2 Comments

 

Titel: The Greatest Showman

Release datum: 4 januari 2018 (NL)
Regisseur: Michael Gracey
Hoofdrol: Hugh Jackman
Bijrollen: Michelle Williams, Zendaya, Zac Efron en Rebecca Ferguson
Genre: Drama, Musical

Cijfer: 8/10

The Greatest Showman met Hugh Jackman in de hoofdrol, is een muzikaal spektakel geїnspireerd door het leven van P.T. Barnum.
Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht.

Al maanden keek ik uit naar deze film en wat baalde ik toen er een groep giechelende meiden schuin achter mij zaten en de rest van het publiek in de bioscoop ook niet tof waren. Wat had ik deze film liever gezien terwijl ik in mijn zelfgemaakte kussenfort lag, wat snacks en de film vanaf een groot scherm om te bekijken. Ik baalde echt zo ontzettend erg. Ik kan daarom nu al niet wachten tot de film uit is op DVD zodat ik ‘m rustig in mijn eentje kan zien. Maar nu, wat vond ik van de film?

Ik ga eerst behandelen wat ik minder vond aan de film, want ondanks de vele positieve geluiden vond ik lang niet alles even goed aan deze film. Het script is namelijk nogal kort door de bocht. Er zat zeker diepte in het verhaal, maar dat kwam dankzij de liedjes, die zorgden er namelijk voor dat de film een diepere laag kreeg. Het script is daarom in mijn ogen mager, het ging te snel van scène naar scène zonder de kijker de kans te gunnen om te begrijpen wat er zojuist in een scène gebeurde.

Daar in tegen moet ik de producent veel credits geven, want de scènes vloeiden naadloos in elkaar over. Het leek het matige script op te vangen, door de verschillende stukken zo mooi te presenteren vanuit verschillende camerastandpunten dat het een feestje werd om naar te kijken. Daarnaast zorgden de vlekkeloos opvolgende scènes ervoor dat de film geen enkele dip had, de film behield de gehele tijd dezelfde energie. En die liedjes? Die maakten het verhaal pas echt sterk.

De upbeat soundtrack, de boodschap van het verhaal en de het visuele plaatje zorgden ervoor dat ik genoot van de film. Deze film heeft alles in huis voor de perfecte feelgoodfilm. En nee, dit is niet de beste film die ik ooit heb gezien, maar het heeft wel een speciaal plekje in mijn hart veroverd.

Nadat de film was afgelopen wist ik dat er 10 minuten later de film in een andere zaal gedraaid zou worden. Ik zat er serieus over na te denken om opnieuw naar de film te gaan. Ik wilde gewoon niet dat het fantastische gevoel die ik kreeg van The Greatest Showman weg zou gaan. Uiteindelijk ben ik niet gegaan, maar oh man, die soundtrack staat bij mij op repeat!

Ga jij The Greatest Showman zien in de bioscoop?

Liefs,

Tags:


2 responses to “The Greatest Showman | Filmrecensie

  1. Wat leuk om te lezen! Mijn vriendinnen willen de film niet zien, dus ik ga heel misschien dit weekend samen met mijn vriend naar de bioscoop om de film te zien. Ik ben wel heel benieuwd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.