Mijn landgoed leven #14: nog een maand

Gepost op 28 februari 2018 door Katja in Schrijfsels / 1 Comment

Vanaf dat deze blogpost online gaat loop ik nog 4,5 weken stage bij de ISVW. Het is bizar hoe snel de tijd gaat en dat ik binnenkort al afscheid moet nemen van deze plek. 

Volgende week ga ik terugblikken over de afgelopen 6 maanden, maar in deze blogpost bespreek ik wat ik nog ga doen de komende 4 weken. Maart. Alleen nog de hele maand maart en dan is dit avontuur voorbij. Hoe dan? Goed, maar wat ga ik de komende tijd nog doen?

Interview

Afgelopen vrijdag mocht ik filosoof Daan Roovers interviewen. Zij is één van de bekendste filosofen van Nederland. Of ik nerveus was? Een beetje. Ik ging haar namelijk interviewen over wat filosofie te bieden heeft op de werkvloer en wat de filosoof Hannah Arendt de werkvloer kan bieden. Ik was niet echt zenuwachtig, maar het kriebelde wel een beetje, omdat ik iemand ging interviewen over stof (de filosoof Hannah Arendt) die ik niet volledig begrijp. Gelukkig mag dat ook de rol zijn van de journalist. Deze week ben ik het interview aan het verwerken. Daarna komt het interview in het digitale tijdschrift van de ISVW genaamd iFilosofie.

Speech

Nog een leuke opdracht voor iFilosofie. Ik ga namelijk een stuk schrijven waarom ik filosofie op de werkvloer belangrijk vind. Ik studeer namelijk Toegepaste Filosofie en Journalistiek en ik probeer mijn ervaring tot nu toe te delen in het artikel. Ik hoop de eerste versie van dit stuk ook deze week af te hebben.

Socratisch gesprek

Binnenkort ga ik een Socratisch gesprek houden op de werkvloer van mijn stageplek. Wat dat is? Het is een methode om te vergaderen, iets nieuws te bedenken of om een ruzie op te lossen. Dat is het kort door de bocht. Het belangrijkste is om met mijn collega’s in gesprek te gaan over een bepaald onderwerp.

Marketingplan

Ik help met het bedenken van een marketingplan voor een filosofisch kinderboek. Ik heb ook geholpen met het redigeren van het boek en ik werk nauw met de auteur samen om een leerzaam en leuk boek te maken.

Website, website en nog eens website

Op stage zijn ze er al snel achter gekomen dat ik handig ben met websites en alles daarom heen. Ik vind mezelf daar niet super goed in, maar ik heb wel meer vaardigheden dan mijn andere collega’s. Ik weet nu al dat er aan mij gevraagd wordt om daar nog wat dingen voor te doen.

Daarnaast is er ook aan mij gevraagd om een nieuwe website te bouwen voor één van onze auteur. Onwijs leuk!

Afwisseling

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien doe ik heel afwisselend werk en ik zou ook niet willen dat het anders was. Ik ben niet gemaakt om dag in en dag uit hetzelfde werk te doen. Het is erg leuk om veel verschillende dingen te doen en mijn kennis te verbreden.

Liefs,

Tags:


One response to “Mijn landgoed leven #14: nog een maand

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.