Mijn landgoed leven #7: twee maanden

Gepost op 29 oktober 2017 door Katja in Schrijfsels / 2 Comments

Het leek bijna alsof mijn tweede maand stage op het landgoed sneller ging dan mijn eerste maand. En nog steeds beleef ik elke dag iets nieuws. Lees je mee?

Het is bizar hoe snel mijn tweede maand op het landgoed is omgevlogen. En nog steeds beleef ik elke dag iets nieuws. Daarnaast leer ik het personeel die op het landgoed werken goed kennen. Voor mij is dat erg belangrijk aangezien zij min of meer mijn sociaal leven zijn wanneer ik op het landgoed ben. Meer lezen over het personeel? Dat kan hier.

Elke dag iets nieuws

Afgelopen maandag, was een maandag zoals bijna elke andere. Het was rustig in de bus, aangezien de scholen in het Noorden vakantie hadden. Maar na een paar uurtjes op stage te zijn scroll ik even door verschillende nieuwspagina’s en dan kom ik opeens ergens achter…

Misschien herinner je mijn hectische tweede week van stage nog? En anders kan je hier het stuk (opnieuw) lezen. Op de woensdag van die bijzonder drukke week ging ik naar Rotterdam. Ik had daar een afspraak samen met iemand van de uitgeverij. Samen gingen we naar de wethouder van Rotterdam. Ik mocht de foto’s maken en om een quote vragen voor op onze socialmediakanalen.

Op maandag kwam ik erachter dat de wethouder van Rotterdam niet meer dezelfde man is als met wie ik een afspraak had. Voel je het al aankomen? Wie het nieuws over de Tweede Kamer heeft gevolgd zal vast al weten waar ik op doel. De man die ik sprak in mijn tweede week van stage was Hugo de Jonge. Toen was hij nog wethouder van Rotterdam, maar inmiddels is hij vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de Tweede Kamer! Ha, wie aan mij had verteld voor ik aan deze stage begon dat ik de vicepremier zou ontmoeten, dan had ik die persoon voor gek verklaard. Maar hé, blijkbaar kan het dus wel en ben ik alleen verbaasd over het feit dat mijn afspraak met hem zo luchtig was. Hugo (ik mocht hem zo noemen) is een man die een verhaal zo kan brengen dat het laagdrempelig is, maar hij heeft ook een luisterend oor voor een ander. Plus een kijk op het onderwijs die ik enorm waardeer. Ik ben blij dat hij de rol van minister van Volksgezondheid heeft gekregen. Het is een rol die bij hem past en ik ben benieuwd hoe Hugo het in Rutte ΙΙΙ gaat doen. Ik wens hem in ieder geval veel succes!

Op naar een nieuw project

Wat er op maandag gebeurde is ontzettend leuk, dat kan ik niet ontkennen. Het geeft het doen van mijn werk ook een kick. Maar er zijn nog meer leuke dingen die op mij wachten! Zo ben ik de afgelopen paar weken bezig geweest met een project. Een project die ik kreeg als mijn stageopdracht en ik ben er enorm trot op dat ik juist dat project kreeg. Het is een project die dicht bij mijn liefde staat voor filosofie, geschiedenis en boeken. Ik ben nog lang niet klaar, maar ik ben al blij met wat er nu staat. En ik hoop dat ik over een tijdje jou alles kan vertellen!

Liefs,

Tags:


2 responses to “Mijn landgoed leven #7: twee maanden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.