Mijn Museum Leven #11: Nog een maand

Gepost op December 20 2018 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Nog minder dan een maand en dan is mijn halfjaar bij museum Villa Mondriaan voorbij! Ik kan het bijna niet geloven hoe snel de tijd gaat, maar ik kijk ook uit naar een nieuw avontuur. Lees je mee?

Het afgelopen halfjaar is er enorm veel gebeurd zowel op werk als in mijn privéleven. Laat ik het deze keer hebben over mijn leven in het museum. Vlak na de nieuwe tentoonstelling kregen mijn collega en ik te horen dat de directeur van het museum zelf naar een nieuw avontuur gaat en dat is een prachtige baan als conservator in een ander museum in Den Haag. In eerste instantie maakte dat voor onze werkwijze niet veel uit. Maar inmiddels toch wel behoorlijk. Alles moet zo goed mogelijk gedocumenteerd worden. Aangezien niet alleen de directeur het museum verlaat, maar ook wij de junior-directeuren. 

Aardig veel regelwerk dus nog in mijn laatste maand bij het museum. Echter zie ik het ook als een leuke uitdaging. Zelfs in mijn laatste maand maak ik nog behoorlijk wat meters op leervlak. Aan het begin van mijn stage vroeg de directeur aan mij wat ik wilde gaan leren. Eén van de dingen die ik noemde was dat ik alles van het bedrijf wilde leren kennen. Nooit verwacht dat ik ook echt alles mocht leren door haar vertrek. Zo zag ik binnen een halfjaar verschillende aspecten van het bedrijf. Enorm leerzaam voor de rest van mijn leven. 

Sommige mensen vroegen de laatste tijd aan mij of ik spijt had om deze stage te doen, omdat het niet meer telt voor school en het wel de meest tijdrovende stage is van al mijn stages die ik tot nu toe heb gedaan. Het antwoord is nee. Ik heb absoluut geen spijt. Ik kwam hier op deze stage met het doel om nog wat dingen te leren en dat heb ik vervolgens gedaan. Alles wat ik graag wilde gaan leren hier heb ik daadwerkelijk in de praktijk mogen brengen. Ook moest ik hier van mezelf dingen verwerken. Minder leuke dingen die op mijn voorgaande stage is gebeurd. En zelfs ook dat heb ik hier kunnen verwerken. 

Nooit verwacht dat ik dit ooit zou gaan zeggen, maar ik heb me nog nooit zo klaar gevoeld voor het volgende avontuur. Het volgende avontuur die naar een baan leidt. Ik ben al hard achter de schermen bezig en ik weet het nu ook zeker. Ik ga verder als freelancer. Zelfs de laatste maand bij het museum is ontzettend leerzaam. Nog de laatste puntjes op de i zetten en dan mag ik op 9 januari mijn opvolger inwerken. 

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.