Mijn Museum Leven #2: alleen in het museum?

Gepost op 23 juli 2018 door Katja in Uncategorized / 2 Comments

Wow, echt hoor… de tijd vliegt voorbij! Voor ik het wist begon ik aan mijn tweede werkweek in het museum. Lees je mee?

Maandag is vooral mijn chilldag. Al moet ik wel verschillende dingetjes doen, zoals nog wat was, boodschappen en voor school bezig. Oh, en het blijft bizar om met je was door een museum te lopen. Op maandag is het museum dicht, dus dan zijn er geen bezoekers die het zien. Op dinsdag begon mijn werkweek en woensdag was de laatste dag dat ik werd ingewerkt. Het was best pittig, want ik moet behoorlijk wat onthouden en er zijn heel veel dingen die je doet op de werkvloer. Van het aannemen van boekingen tot het aansturen van vrijwilligers en nog veel meer…

Donderdag is de dag dat ik het zonder mijn voorganger moet doen. Ik gebruik die tijd vooral om mails te ordenen en wat mappen door te nemen, zodat ik een beter beeld heb van de zaken die nu gaande zijn en wat er gaat gebeuren in de toekomst. Halverwege de middag ging de directeur weg voor een afspraak, dat betekende: helemaal alleen op kantoor! Dus ik moest zelf afsluiten of nou ja een bepaald gedeelte. Maar het is wel gek om alleen te zijn op zo’n plek. 

(Op vrijdag kwam mijn blogpost online over mijn nieuwe kamer)

Vanaf vrijdag ben ik de hele dag alleen op kantoor tot en met zondag. En wat een deadlines! Op de woensdag en donderdag waren we al druk bezig met het campagnebeeld voor het najaar. Eind september komt er een nieuwe tentoonstelling en dat ligt best wel in mijn straatje. Alleen denk ik niet dat jij als lezer dit zozeer van mij zou verwachten, maar goed ik zal nog niets verklappen. Dat zal ik pas doen zodra we gaan beginnen met de marketing. Waarschijnlijk in de volgende Mijn Museum Leven, aangezien ik de deadlines heb gehaald! Whoep, whoep! Het was heel wat heen en weer mailen en aanpassen, maar het is gelukt! In de avond trakteerde ik mezelf op een trip naar de bioscoop, Mamma Mia 2. Wat een heerlijke film!

(Nog steeds geen genoeg van dit uitzicht vanuit mijn kamer)

Het weekend verloopt iets rustiger dan de andere dagen en daar was ik behoorlijk blij mee. Op zaterdagavond had ik een behoorlijk heftige bloedneus waardoor ik nu bloedarmoede heb en te kort aan verschillende vitaminen. Of nou ja de reden dat ik die bloedneus kreeg was juist dat ik te weinig van bepaalde vitaminen heb. Dus nu probeer ik mijn voeding aan te passen en ik merk dat (nu ik dit typ op maandag) het al werkt. Alleen nu is het beter dat ik het in de gaten blijf houden.

Ik ben op zondag behoorlijk moe en kan me niet goed concentreren. Voor ik het wist was de werkdag voorbij en uit de moestuin van het museum kreeg ik heerlijke tomaten en aardappels. Daarna ging ik snel naar mijn kamer waar mijn laptop en iets lekkers al klaar stond om Formule 1 te kijken. De wedstrijd is dan al voorbij, maar ik had social media vermeden in de middag om de uitslag niet mee te krijgen en keek vervolgens dankzij Ziggo Go de race gemakkelijk terug. De avond sloot ik rustig af, want ik heb weekend!

Liefs,

Tags:


2 responses to “Mijn Museum Leven #2: alleen in het museum?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.