Hotspot: Zevenhoven

Gepost op 26 juli 2018 door Katja in Reizen / 0 Comments

Zevenhoven? Wat, waar? Dat zal je je misschien afvragen, maar voor de rustzoekers, wandelaars en liefhebbers van goed eten kan ik het zeker aanraden! Dus lees zeker weten en laat je betoveren door wat Nederland te bieden heeft. 

Vorig jaar toen ik samen met Jessica in Haarzuilens verbleef voor ons YALFest weekend was het behoorlijk regenachtig. Grappig genoeg was het dit jaar onwijs zonnig! Wat hebben we genoten van het weer en dat in combinatie met de prachtige omgeving zorgde ervoor dat ik vol met energie thuis kwam.

B&B Ons genoegen

Vond ik na lang zoeken via google maps. Ik had een kaart van Nederland open gezet en toetste B&B in. Ik kreeg heel veel resultaten, maar we hadden een paar voorwaarden deze keer sinds Jessica en mijn laatste weekend weg. Zo zouden we het fijner vinden als we meer een eigen ruimte hadden, dan alleen onze kleine kamer die we vorig jar ook nog eens deelden. Daarnaast moet het makkelijk en gratis parkeren zijn voor de auto van Jessica. Ik vroeg aan Jessica wat zou ook heel graag zou willen als het kon en ze zei een bad! Poeh, dat allemaal en binnen ons budget blijven… maar het is ook deze keer weer gelukt en het was zelfs beter dan we ons voor konden stellen.

We hadden een huisje helemaal voor ons zelf! Met een grote open keuken, eethoek en een woonkamer.

Er was zelfs een boven waar zich twee kamers bevonden. Een roze kamer en een blauwe kamer. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om op de gang tussen de kamers te slapen.

Ik zat op de roze kamer en dat werd al heel snel echt mijn plekje. Het hielp ook wel dat de kamer best wel behoorlijk a la Katja was ingericht.

Beneden bevond zich de badkamer met een regendouche en jawel… een bad! Er was ook apart een toilet. Alles was super schoon en strak ingericht. Erg fijn en we hebben dan ook zeker genoten van ons lang weekend weg.

Het ontbijt werd elke ochtend voor ons klaar gezet. Met een versgeperst sapje, verse broodjes en elke keer weer een verrassing wat we erbij kregen.

Eten & drinken

In Zevenhoven zelf is er niet echt een eetgelegenheid, maar gelukkig zijn er wel genoeg leuke dorpjes dichtbij waar je heerlijk kan eten. Doordat je bij de plassen zit zijn er behoorlijk veel gerechten met vis. Ondanks dat ik een vegetariër ben, heb ik heerlijk kunnen eten.

’t Leeuwtje in het dorp Noorden is heel mooi ingericht. De omgeving is niet heel bijzonder, maar dat maakt de leuk aangeklede restaurant helemaal goed. Daarnaast was het eten zo geweldig dat ik het nog steeds kan proeven als ik eraan denk.

Lkkr zit in het dorp Nieuwkoop en dat heeft een mooie omgeving met veel cultuur. Voor de watersportliefhebbers is hier in het dorp ook veel te doen. Het restaurant zit bij het water en heeft gezellig personeel waardoor je je al snel thuis voelt. De salade die je hieronder ziet op de foto heb ik gegeten bij Lkkr en ja het was lekker. 😉

Wat te doen? 

Zevenhoven zit dichtbij de grote steden, maar ook de natuur en de Keukenhof. B&B Ons genoegen is daarvoor een goede uitvalbasis voor als je niet alleen in de stad wilt zitten, maar ook in de natuur wilt zijn. Voor de wandelaars: je hoeft alleen maar de deur uit te lopen om al te mogen genieten van al het moois. Jessica en ik hebben dan ook veel gewandeld in de omgeving.

Wat is jouw favoriete plek in Nederland?

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.