Waar mijn thuis ook mag zijn

Gepost op 28 juli 2018 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Wat een jaar is 2018! Ik heb al op 3 verschillende plekken gewoond tot nu toe dit jaar en ik heb op heel veel verschillende plekken gelogeerd. Of ik er gek van word? Dat kan je lezen in deze blogpost, dus klik snel verder! 

De Villa (het museum) is mijn stabielste woonplek in heel 2018. Wie had dat verwacht? Ik in ieder geval niet toen het vuurwerk begon te knallen op 1 januari om een nieuw jaar te verwelkomen. De eerste 3 maanden van het jaar woonde ik nog op het landgoed en daarna heb ik 3 maanden bij mijn moeder in het Noorden gewoond. En nu woon ik al bijna weer een maand in de Achterhoek. Niet te vergeten heb ik ook heel vaak bij verschillende personen gelogeerd in de afgelopen 7 maanden. Er is nog geen maand geweest in 2018 dat ik een maand lang in hetzelfde bed heb geslapen.

Ongeveer 2 maanden geleden was ik er wel klaar mee om steeds in een ander bed te slapen. En nu? Eigenlijk mis ik het wel. Ik vind het heerlijk om ergens naar toe te reizen of het nou met de fiets, trein of liftend is en om dan de volgende ochtend ergens wakker te worden op een plek waar ik nog maar net ben aangekomen. Ik heb daardoor behoorlijk veel van Nederland gezien in zeer korte tijd. Ik ben zelfs in veel uithoeken van het land tot de grote steden geweest. Ik weet niet precies wat het is, maar de beste omschrijving die ik het kan geven is dat het mij energie geeft. Steeds het avontuurlijke en dingen uitproberen die ik nog nooit eerder heb gedaan maar wel graag wilde doen.

Die energie krijg ik ook van mijn huidige woonplek, Winterswijk. Vanaf het moment dat ik mijn verhuisdoos onuitgepakt liet om het dorp te verkennen. Die avond vond ik mijn happy place, ’t Hilgelo. Maar dat is niet het enige. Onlangs liep ik na een late voorstelling in de bioscoop naar mijn nieuwe thuis. Alleen al de bioscoop zorgde ervoor dat ik me thuis voelde. Het begon al met de gezellige sfeer die er hing. Enorm gemoedelijk. Toen ik naar buiten liep zag ik dat de terrassen rond middernacht nog bomvol zaten. Het rumoer die wegsterft nadat je in één van de vele steegjes wandelt voelt niet kil aan of onheilspellend. De sfeer van gezelligheid blijft hangen zelfs wanneer de hemel donker gekleurd is.

Voor mij is Winterswijk mijn nieuwe thuis. Ondanks dat ik weet dat ik over iets meer dan 5 maanden deze plek alweer verlaat. Voor mij gaat het er namelijk niet om in welk bed ik slaap of in welke stad ik ben, zolang ik maar die ene energie voel, dan maakt het niet uit waar mijn huis ook mag zijn… ik ben thuis.

Liefs,

 

 

 

 

De foto in deze blogpost is genomen bij ’t Hilgelo in Winterswijk.

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.