Mijn Museum Leven #4: een maand in Winterswijk

Gepost op 13 augustus 2018 door Katja in Schrijfsels / 2 Comments

Op woensdag 8 augustus woonde ik een maand in Winterswijk en op de donderdag, de dag erna, werkte ik een maand in museum Villa Mondriaan. Wat een maand, maar er valt veel meer te vertellen dan alleen dat.

Van de ene kant ging afgelopen maand snel voorbij, maar van de andere kant ging het ook heel langzaam. Dat komt omdat ik zo ontzettend veel heb geleerd in zeer korte tijd. Het voelt eerder aan alsof ik hier al langer ben. Het is een gek idee dat dit allemaal over 5 maanden voorbij is. Maar van de andere kant… ik zou ook blij zijn om af te studeren en bezig te gaan met het volgende. En dat zeg ik niet omdat ik nu op het moment niet geniet. Het is eerder dat het me fijn lijkt om mijn HBO af te sluiten.

Blijkbaar ben ik niet de enige wie graag zou willen zien dat ik mijn HBO afsluit. Op 6 augustus werd ik namelijk door de directeur van mijn school gebeld. Ik was namelijk van plan om mijn HBO toch maar in 4 jaar te gaan doen in plaats van wat ik eerst dacht: versneld en in 3,5 jaar. De directeur ziet liever dat ik in 3,5 jaar afstudeer en dit heeft een groot gedeelte met de accreditatie van de school te maken. Er moet namelijk nog iemand afstuderen van de richting Cultuur & Media (voorheen journalistiek genaamd) om ervoor te zorgen dat de school geaccrediteerd kan worden.

Ondanks dat ik fulltime stage loop is het nu ook nog de bedoeling dat ik in januari afstudeer. Zelf voel ik niet echt stress. Ik had me al ingesteld om in 4 jaar af te studeren en mocht het eerder zijn, dan is dat mooi meegenomen. Dit kan echter wel betekenen dat ik wat minder ga bloggen. Op het moment zou ik al blij zijn als er 2 blogjes online komen per week. Mijn streven zal 4 blogs zijn, maar ik weet niet hoe het in de toekomst zal uitpakken. Op het moment heb ik nog niet helemaal een ritme gevonden en aangezien ik zwaar ijzertekort kwam de afgelopen tijd had ik vaak totaal geen energie in de avond om nog even achter mijn laptop te zitten.

Genoeg over school, want hoe voel ik me in Winterswijk? Ik vind Winterswijk een fijn dorp die de luxe heeft van een stad met dank aan de grote hoeveelheid toeristen. Ik mag hier graag een avondje ergens op een terras zitten of even naar de bioscoop gaan. Er is veel natuur, maar tevens is het dichterbij het westen dan toen ik nog in het Noorden woonde. Of ik iets mis? Ja, ik mis reizen. Nadat ik klaar was op het landgoed wilde ik een tijdje op dezelfde plek wonen. Ik dacht dat ik het fijn zou vinden. Maar hoe leuk ik Winterswijk ook vind. Het gevoel om weer veel te reizen, in 3 verschillende bedden per week slapen. Dat gevoel blijft aan me knagen.

Wat ik dus ook heb geleerd door in Winterswijk te wonen is dat ik het hebben van een basis prettig vind, maar om daarnaast veel reizen pas echt tot mijn leven maakt. Met een fulltime functie en afstuderen gaat dat reizen op het moment niet. Ik kijk daarom er nu al naar uit om komende herfst weer 8 dagen weg te gaan naar Engeland. Hoe goed ik me ook op mijn plek voel in Villa Mondriaan, wanderlust roept me. Die stem roept al een tijdje. Sinds ik begon aan mijn huidige studie. De stem wordt naarmate ik dichterbij afstuderen kom steeds luider. Het is bijna tijd om naar die stem te gaan luisteren. Maar eerst sla ik nog even een zijpad in. Mijn huidige droom waarmaken om in een museum te werken met deze prachtige functie en afstuderen, want ook naar afstuderen kijk ik al lange tijd naar uit.

Liefs,

 

Tags:


2 responses to “Mijn Museum Leven #4: een maand in Winterswijk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.