Mijn lichtpuntjes #7

Posted on August 16 2018 by Katja in persoonlijk / 0 Comments

Een verlate Mijn Lichtpuntjes deze keer. Waarom? Tja, misschien had ik niet helemaal door dat er een nieuwe maand was begonnen? Maar goed, hierbij Mijn Lichtpuntjes nog van de maand juli. 

Verhuizen naar Winterswijk
Samen met mijn ouders ging ik op een zondagochtend via de Duitse snelweg naar Winterswijk. We hadden enorm veel lol in de auto. Onwijs fijn om dit moment te kunnen delen met mijn ouders. Meteen nadat we waren aangekomen in het appartement keken we Formule 1 en deden we nog wat boodschappen na de wedstrijd.

Beginnen bij Villa Mondriaan
De dag na mijn verhuizing begon ik in mijn nieuwe functie Junior-directeur Communicatie bij een museum die de vroege werken van Mondriaan tentoonstelt. Sinds ik hier ben begonnen heb ik al heel veel dingen geleerd en heb ik dingen geleerd over Mondriaan die ik niet had verwacht te mogen ontdekken. Zo is hij enorm beïnvloed door de filosofie. Wat meteen handig is voor mij, omdat ik daardoor een beter beeld heb waar ik mijn scriptie over kan gaan schrijven. 

Met Ajita naar Amersfoort
Ik had Ajita al een tijdje niet meer gezien en het liefst zien we elkaar toch wel liever één keer in de maand. Meestal spreken we af in een nieuwe stad voor ons. Toegegeven dat ik al heel veel vaak in Amersfoort ben geweest, aangezien ik er naast heb gewoond in een ander dorp. Maar echt Amersfoort ingaan tenzij het voor een afspraak was, had ik nog niet gedaan. Ajita en ik hadden een onwijs fijne dag en hebben vooral heerlijke etenswaren gekocht. We merken nu we ouder worden, dat we steeds meer huiselijk worden… We lieten de meeste kledingwinkels toch wel links liggen. We hebben een gezellig dag gehad en enorm hard en veel gelachen.

LinkedIn Famous
De school had mij gevraagd om een stuk te schrijven over mijn nieuwe functie bij Villa Mondriaan. Het werd op LinkedIn gedeeld en voor ik het wist kreeg ik een aantal telefoontjes en berichtjes van mensen die me wilden spreken over de functie en over de school waar ik op zit. In mijn privétijd doe ik enorm veel dingen voor de school, zoals helpen dat de school geaccrediteerd word, etc. Dus ik stond graag iedereen te woord. Vervolgens is het bericht in steeds meer netwerken verschenen.

Intrigeren in Winterswijk
Zonder al te veel moeite begin ik te intrigeren in het mooie Winterswijk. Ik ben dol op de hoeveelheid winkels, terrassen en de bioscoop. Niet te vergeten de natuur, het dorpse gevoel, maar dan wel met de luxe van een stad. 

Iemand ontmoeten
Op een zondag was het een drukke dag in het museum. Het bijzonderste van de dag? Een oude vrouw wie geboren is in 1925 kwam het museum binnen samen met haar dochter. Wat bleek? Haar oma (oma van de oude vrouw) heeft gewoond in het eerste gebouw van het museum! Toevallig stond ik net beneden op dat moment. Ze vertelde me hele verhalen over haar oma en haar moeder die Piet Mondriaan kende. Haar moeder speelde zelfs met het oude speelgoed van de wereldberoemde schilder toen hij daarvoor te oud was. Fantastisch dit soort ontmoetingen!

Afspraak met Demi
Even terugkomend op LinkedIn Famous. Naast telefoontjes naar aanleiding van mijn stuk, ontving ik ook een berichtje van Demi. Haar lijkt de opleiding enorm leuk en per toeval komt ze ook uit de buurt van Winterswijk en zo waren wij op een doordeweekse avond op een terras beland. We hadden het eerst voornamelijk over de studie en daarna hadden we het over van alles en nog wat. Het was een gezellige avond en zo leerde ik ook meteen een nieuw stukje van Winterswijk kennen.

Liefs,

 

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.