Mijn Ondernemers Leven #13: Doorgroeien

Gepost op August 21 2020 door Katja in Ondernemen / 2 Comments

mijn ondernemers leven

Leren, doen en opnieuw leren om zo hopelijk te kunnen doorgroeien! Er zijn nog genoeg dromen die ik wil voltooien en ik neem je graag mee op deze ondernemersreis.

Alles ging anders dan verwacht
Door Corona zijn bepaalde dingen wel erg veranderd binnen mijn bedrijf, maar er zijn ook onderdelen die het ondanks een pandemie het goed hebben gedaan. Echter, ging alles op het gebied van bloggen totaal anders dan verwacht. Geen trips, maar wel een langdurige samenwerking met een marketingbureau.
En ik wil blijven groeien met het bedrijf en ben daarom meer gaan kijken naar de toekomst, zowel op korte als de lange termijn. Zo had ik een succesvolle eerste ronde van de Instagram training ‘Droom, durf, doe’ en een veel minder goede tweede ronde. Hoe jammer het ook is, dat is oké. Je leert, je groeit en maakt de volgende stap. Ik weet nu wat ik beter kan doen.

Het ondernemerschap is onwijs leerzaam, want je leert heel veel van verschillende onderwerpen. Hier en daar maak ik ook het besluit om iemand anders in te huren, omdat het hun expertise is en ik me toch niet vertrouwd genoeg voel me de materie. Andere keren leer ik het wel zelf om het vervolgens zelf te doen of ik vraag om hulp. Fulltime ondernemen heeft me in sommige opzichten meer laten leren dan een aantal banen die ik had op kantoor. Want tijdens het ondernemen is er geen grens bepaald door iemand anders. Jij geeft zelf de grens aan. Ik heb door dit alles nieuwe vaardigheden ontwikkelt en groeide door met leren in onderwerpen als financiën, marketing, teksten schrijven, bedrijfsvoering en nog veel meer dingen die vaak onbewust gaan.

Nieuwe projecten
Begin deze zomer begon ik aan twee nieuwe projecten. Laten we een van de projecten project N noemen en de ander project P. Project N koste onwijs veel tijd met het bedenken van het geraamte van het project. Daarnaast moest ik een team gaan samenstellen. Inmiddels is het team al bijna compleet, want we zoeken nog één persoon, een blogger. Mocht je dus in Groningen, Drenthe, Overijsel of Gelderland wonen en je wilt graag bloggen, dan hoor ik graag van je. Dat mag per mail naar thatblondewoman@gmail.com of via een dm op social media.
Het samenstellen van een team is heel bijzonder om te doen en ik moet toegeven dat ik niet had verwacht het grootste gedeelte van het team te kunnen vinden binnen mijn netwerk. Inmiddels zijn we achter de schermen bezig om alles langzaam op te zetten. Pas in het najaar zullen de grote stappen gemaakt worden. Wanneer alles goed gaat, dan zal het project komend voorjaar live gaan.

Project P is een passieproject. Eigenlijk zeg dat ook van het eerder genoemde project, maar project P is een langgekoesterde droom. Het iets waar ik in gedachten al een tijdje mee heb gespeeld. Ook aan dit project werk ik met meerdere mensen, maar in dit geval is het de vraag of het gaat lukken. We hebben al aardig wat obstakels moeten nemen en dan hebben we de grootsten nog niet gehad.

Is het intens om aan verschillende projecten te werken tegelijkertijd? Ja en nee, beide projecten zijn heel anders Elke keer wanneer ik een probleem heb bij het andere project kan ik me bedenken hoe ik het zou oplossen bij het andere project. Gek genoeg helpt me dat meestal met het vinden van een oplossing. Maar het is ook veeleisend. Beide projecten zijn voor de lange termijn. Ik ben nu slechts de zaadjes aan het planten en het duurt dan wel even voor er een boom gaat groeien.

Korte termijn
De projecten zijn mijn lange termijn plannen, maar ik heb ook nog plannen voor de korte termijn. Er komt een derde ronde van de Instagramcursus ‘Droom, durf, doe’! Daarnaast ben ik met nog een aantal andere dingen bezig die ik spoedig zal laten zien op de blog en op mijn socialmediakanalen. Mocht je mee willen doen aan de Instagramcursus, dan kan je je al inschrijven door een mail te sturen naar thatblondewoman@gmail.com.

Liefs,

Tags: , ,


2 responses to “Mijn Ondernemers Leven #13: Doorgroeien

    • Katja

      Dank! Mijn ‘loon’ is wel minder dan als ik bij een bedrijf zou werken, maar ik mag absoluut niet klagen met wat ik wel verdien. Mijn bedrijf moet ook nog groeien al denk ik dat dat wel goed zal komen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.