Mijn Ondernemers Leven #2: vallen en opstaan

Gepost op 8 februari 2019 door Katja in Ondernemen / 0 Comments

Wanneer de eerste afwijzingen binnenkomen en je je begint af te vragen of je wel goed genoeg bent om een eigen bedrijf te runnen. Dat hoort allemaal bij het leven van een ondernemer.

Ik staar naar mijn computerscherm. Binnen een halve week heb ik vier afwijzingen gehad op projecten waarvoor ik pitches had geschreven/gefilmd. Enorm balen. En dan kijk ik in een bepaalde Facebookgroep voor freelancers. Ik kijk naar wat de rest anders doet en hoe ik van ze kan leren. Verschillende website bekijk en analyseer ik. Het valt me op hoe strak alle websites zijn. Smetteloos wit. Perfecte beelden. Natuurlijk zo gefotoshopt dat het niet gefotoshopt lijkt, maar eigenlijk weet je dondersgoed dat dit niet het echte leven is. In eerste instantie voelde ik me een buitenbeentje toen ik de verschillende websites zag, maar dat was het moment dat ik me iets realiseerde: ik wil niet zoals deze ondernemers zijn. Dat is niet wie ik ben.

Alle websites leken op elkaar. Smetteloos wit met de iets te perfecte beelden. Geen rauw randje. Niet duidelijk wie ze zijn als persoon. Het lijkt alsof ze allemaal dezelfde studie hebben gedaan en vervolgens allemaal zijn afgestudeerd bij een fancy bedrijf. En dat is prima. Als ze zich daarbij gelukkig voelen. Maar ik ging vervolgens denken aan wie ik als persoon ben en hoe ik dat kan uitdragen in mijn bedrijf. Ik ben niet iemand die een mooie studie in het vakgebied heeft afgerond. Of nou ja, ik heb wel een zakenstudie gedaan in Engeland en heb die studie afgerond als winnaar van beste zakenidee. Maar hé, ik heb wel op verschillende uitgeverijen gewerkt, heb ervaring op een landgoed/hotels en niet te vergeten ben ik Junior-directeur van een museum geweest. Mijn kennis komt wellicht niet altijd even rechtstreeks van een studie, maar aan praktijkervaring ontbreekt het mij niet.

Dat is wat mij uniek maakt. Pure praktijkervaring. Maar ook dat ik eerlijk ben op deze blog hoe ik me voel. Ik houd niet de schijn op. Niet alles hoeft perfect te zijn. En dat is oké. Ik wil zien wie iemand echt is, wie de mensen zijn achter het bedrijf en wat het bedrijf inhoudt. Als we kijken naar wie we volgen op Instagram. We volgen online meer mensen dan bedrijven. Als we kijken naar de mensen in Hollywood met meer dan miljoenen volgers, dan valt me op dat geen van hun een perfecte feed hebben. Het zijn ook vaak genoeg spontane foto’s en ik denk dat we (door hoe de maatschappij op dit moment is ingericht) uit het oog aan het verliezen zijn.

Ik zeg niet dat een smetteloze feed niet voor duizenden of misschien wel miljoenen volgers kan zorgen. Maar ik vind het belangrijker om spontaan te blijven, echt en misschien wel een tikkeltje rauw.

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.