Mijn Ondernemers Leven #3: manuscripten en e-books

Gepost op 11 maart 2019 door Katja in Ondernemen / 0 Comments

Besluiten om fulltime te ondernemen blijft spannend. Altijd de vraag: is er genoeg werk deze maand en verdien ik genoeg?

Januari heb ik vrij rustig aan gedaan met mijn bedrijf. Even bijkomen van 4 jaar fulltime werken. Alleen voor vakantie of reizen nam ik vrij. Februari begon ik dan echt. De herstart van mijn blog had ik dan al achter de rug en het nieuwe logo voor tevens mijn bedrijf was ook bekend. Mijn sprong in het diepe voelde nog alsof ik in de vrije val zat. Eerlijk? Ik zit nog steeds in de vrije val.

Het ontwikkelen van een eigen bedrijf is een fascinerende reis. Het is als een ontdekkingstocht en opzoek gaan naar wat dicht bij je staat. De werkzaamheden je volledig eigen maken. Spannend? Nee, ik vind het heerlijk. Maar ik denk dat het ook in mij zit. Net zoals dat ik vaak verhuis. Ik houd van uitdagingen. Zelfs als dat vele tegenslagen betekent. Die heb ik dan ook mogen incasseren afgelopen februari. Van vele opdrachten kreeg ik te horen dat het niet door ging of dat er uiteindelijk een kleinere opdracht overbleef dan ik op had gehoopt. Maar begin maart maak ik toch wel meer progressie. Zo heb ik inkomsten van mijn blog en ik kreeg de eerste manuscripten binnen.

Mijn werkzaamheden/diensten zijn op het moment nog niet te lezen op deze site. Dat heeft als reden dat ik eerste bezig zou gaan met ietwat grotere projecten waardoor ik er niet al te veel kleinere projecten naast zou kunnen hebben. Ik heb nog een ding lopen en als dat niet doorgaat dan zal er een nieuwe pagina op dit stukje internet openen. Op die pagina zal ik mijn werkzaamheden toelichten tot die tijd mag je me rustig mailen als je meer informatie wilt inwinnen.

In het weekend voordat ik op reis ging naar Frankrijk (tijdens het online gaan van deze post ben ik daar nog) tikte ik mijn eerste woorden aan mijn e-book. 4500 worden om precies te zijn schreef ik in een zitting. Droom, durf, doe zal de titel klinken. Ik heb nog geen idee hoe het e-book er precies uit zal gaan zien of hoe veel woorden ik nog zal gaan schrijven. Ik vind het belangrijker dat mijn boodschap duidelijk overkomt. Het is een persoonlijk verhaal waarin ik mijn tips en tricks geef, maar ik vertel je absoluut niet hoe het moet. Het is namelijk jouw leven en niet die van mij. Jij hebt een geheel eigen stem en manier. Wel vertel ik hoe ik bepaalde dingen die ik heb gedaan mij eigen heb gemaakt. Het is in dezelfde stijl geschreven als deze blog en heel af en toe zullen er dingen bekend voorkomen. Soms zullen er blogposts in opgenomen zijn, maar dan wel herschreven zodat alles in een lijn is met de rest van het e-book.

Afhankelijk of het project waar ik nu mee bezig ben doorgaat, kan mijn leven toch even een andere afslag nemen. Mocht dat niet zo zijn, dan ga ik door met wat ik voor ogen heb met mijn eigen bedrijf. Ik heb nog genoeg plannen en ik kan niet wachten om daarmee aan de slag te gaan. Maar wat ik ook ga doen… het is mijn doel om dit jaar nog het e-book Droom, durf, doe uit te brengen.

Welke uitdaging ga jij aan deze maand op je werk of voor je eigen bedrijf?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.