Mijn Ondernemers Leven #5: mijn eigen baas

Posted on June 17 2019 by Katja in Ondernemen / 0 Comments

Mijn eigen baas zijn heeft zo zijn nadelen, maar in mijn ogen eigenlijk veel meer voordelen!

In het begin vond ik het pittig. Steeds opzoek gaan naar een nieuwe opdrachten, meer mensen leren kennen en ontdekken wie ik als zelfstandig ondernemer ben. Met dat laatste ben ik de afgelopen maanden veel mee bezig geweest. Ik merkte namelijk dat van bepaalde opdrachten mijn hart niet sneller van ging kloppen of dat ik het niet fijn vond hoe het contact verliep. Ik besloot daarom om mezelf de tijd te gunnen om daarachter te komen. Ten slotte ben ik niet voor niets mijn eigen baas. Ik wil zelf kunnen bepalen hoe ik mijn manier van werken vorm geef.

De laatste jaren heb ik veel ervaringen opgedaan in het werkveld van stichtingen en bedrijven met een geen winstoogmerk. Toen ik het daar met een andere ondernemer over had zei ze dat juist dat mij kon onderscheiden van andere ondernemers. Dat ik al gespecialiseerd ben in stichtingen kan juist mijn bedrijf verder helpen, aangezien ik al weet wat me te wachten staat en hoe ik mijn werk moet inrichten om de stichtingen zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast ben ik enorm enthousiast over dat soort bedrijven en dus ja… mijn hart gaat er sneller van kloppen.

Ik werd onlangs voor gek verklaard dat ik perse wilde dat mijn werk iets voor me moet betekenen. En waarom niet? Als ik zou willen dat mijn werk niets voor me betekent, dan ga ik wel op Wall street werken. Bakken met geld verdienen doet me namelijk niets. Ik zie het punt niet. Waarom zou ik meer willen dan mijn rekeningen kunnen betalen en een paar keer per maand iets leuks doen? Werk is zo’n groot onderdeel van ons leven en ik wil graag dat het leuk is en dat ik me er gelukkig bij voel. Nee, dat betekent niet in mijn ogen dat elke dag even leuk is op de werkvloer, maar hΓ© dat is het leven zelf toch ook niet?

Het feit dat ik eigen baas ben helpt ook wel een beetje dat mijn werk meer voor me betekent. Ik heb een aantal vreselijke bazen gehad, maar ook een paar fantastische bazen die me enorm veel hebben geleerd. Toch kan een fantastische baas niet tippen aan dat ik nu mijn eigen baas ben. Ik voel me vrijer en elke opdracht die ik nu aanneem daar heb ik zelf voor gewerkt. Dat gevoel is zo euforisch! Ik heb nu een paar vaste bedrijven waarvoor ik mijn dingen doe. Zo verdien ik geld met het doen van samenwerkingen voor mijn blog, lees ik manuscripten voor uitgeverijen en onlangs ben ik marketingadviseur geworden voor een stichting. Ach, eigenlijk doe ik op het moment een aantal dingen. Ik ben namelijk ook spreker/workshopgever.

De combinatie van alle bovenstaande werkzaamheden is misschien wel een boel, maar het geeft onwijs veel diversiteit aan mijn dag, mijn werkweek. Ik voel me enorm vrij. De ene dag reis ik het land door om op locatie werken als marketingadviseur en de week erna ben ik onderweg om een workshop te geven, maar morgen werk ik vanuit huis. Op wat deadlines na kan ik mijn eigen tijd indelen, het maakt niet uit waar ik werk als er maar internet is en dat is voor mij alles wat ik ooit heb gewild van mijn werkleven. Nu op naar de volgende stap: That Blonde Woman verder laten groeien.

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.