Mijn reactie op Sweet Magnolias seizoen 1

Gepost op 1 juni 2020 door Katja in tv-serie / 2 Comments

Onlangs had ik de behoefte aan een wat rustigere serie en ik kwam uit bij Sweet Magnolias.

Sweet Magnolias speelt zich af in het plaatsje Serenity en draait om Maddie Townsend en haar twee beste vriendinnen Dana en Helen. Ze zijn sinds middelbare school beste vriendinnen en slepen elkaar door de complexe wereld van romantiek, carrière en familie.

Onlangs had ik de behoefte aan een wat rustigere serie en ik kwam uit bij Sweet Magnolias. Deze serie gaat over drie vriendinnen die zijn opgegroeid in de kleine stad Serenity en hier (weer zijn gaan) wonen.
Maddie ligt momenteel in scheiding met Bill, de man met wie ze drie kinderen heeft gekregen. De kinderen lijken allemaal op een andere manier te dealen met de scheiding.
Helen, een goede advocaat die hard is maar ook een gouden hart heeft. Zij heeft als enige Serenity voor langere tijd verlaten voor haar studie en voor de liefde.
Dana Sue is de kok van het verhaal. Ze heeft een eigen restaurant en voedt haar dochter Annie alleen op.

De Netflix serie is gebaseerd op de Sweet Magnolias boeken van Sherryl Woods. Dus het kan je bekend voorkomen mocht je haar boeken hebben gelezen. 
Toch is dit niet de beste serie die ik ooit heb gezien. Ja, het is vermakelijk gelukkig en de setting is tof. Helaas was het duidelijk te merken dat alle acteurs er even in moesten komen. En dan zijn er ook nog acteurs die de hele serie lang niet echt fantastisch presteren. Gelukkig weet de grootste gedeelte van de cast me na een aflevering of twee me wel te overtuigen. Het is een fijne serie om te bingen of om in alle rust te kijken. Het is een vrij luchtige serie waarbij je niet hoeft na te denken.

Sweet Magnolias is een serie die heel makkelijk wegkijkt en dat is niet gek, want als ik iets echt fantastisch vind aan deze serie dan is het wel het editing werk. Alle scènes zijn heel fijn opgedeeld. Er wordt nooit ergens te lang bij stilgestaan of je gaat als kijker weer bij een andere personage meekijken. De tijd per scènes is echt perfect. Ik voelde me hierdoor als kijker zeer betrokken bij de personages en verveelde me geen moment.

Sowieso was het inleven in de personages zeer makkelijk. De gebeurtenissen worden van verschillende kanten belicht. Je kreeg hierdoor een goed beeld van alle personages en niet alleen van de vriendinnen. Maar ook hoe de kinderen leven en zich een weg proberen te vinden in het leven.

Sweet Magnolias is een fijne serie als je iets luchtigs wilt zien en kijkt makkelijk weg. Helaas is niet van iedereen het acteerwerk optimaal, maar uiteindelijk hebben de meesten me weten te overtuigen. Echter, was de productie en het editing werk echt fantastisch en heb ik me geen moment verveeld tijdens het kijken van deze serie. Het seizoen eindigde wel met een enorme cliffhanger. Zo erg dat ik nu aan het overwegen ben om de boeken te gaan lezen en hopen dat het genoeg overeenkomt met de serie. Hopelijk komt er een tweede seizoen, want zo’n fijne luchtige serie zou ik graag meer willen zien op Netflix.

Heb jij Sweet Magnolias al gezien?

Liefs,

Afbeelding: Netflix

Tags: , , , , ,


2 responses to “Mijn reactie op Sweet Magnolias seizoen 1

  1. Ik heb ook echt genoten van deze heerlijke feelgood serie. Acteertalent is idd niet bij elke speler geweldig, maar wie weet komt dat nog! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.