TBR Juni 2020

Gepost op June 3 2020 door Katja in Boeken / 6 Comments

Read

Met mijn Goodreads challenge gaat het goed en ik kan niet geloven dat we na deze maand alweer op de helft van het leesjaar zijn!

Vertrouw me – Tahereh Mafi
[Flaptekst Vrees me]
Ik ben een monster – Ik heb een gave
‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,

maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Het is echt jaren, maar dan ook jaren geleden dat het eerste boek uit deze serie is uitgekomen. En ik heb besloten om de serie deels opnieuw te gaan lezen zodat ik daarna de overige delen kan gaan lezen. De volgende aan de beurt is dit boek!

Tiny pretty things – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton
‘Ik wil helemaal niet gelukkig zijn. Ik wil alleen de beste zijn.’
Een exclusieve balletschool in Manhattan, New York. Drie meisjes die er alles aan doen om de top te bereiken, ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren of bedriegen. Dompel je onder in de wereld van spitzen, tutu’s en het gevecht om dé hoofdrol te mogen dansen in De Notenkraker

Dit boek stond vorige maand al op mijn lijst, maar ik had het helaas niet gered om het boek ook daadwerkelijk uit te lezen in mei.

Verlies me. Niet. – Laura Kneidl
[Flaptekst Raak me. Niet.]
‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

Vorige maand heb ik het eerste deel gelezen (lees hier de recensie) en ik kan niet wachten om het tweede deel te lezen.

De ballade van slangen en zangvogels – Suzanne Collins
Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.
Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

De hongerspelen is terug met een nieuw boek! Ik kijk enorm uit naar het verhaal. Tot nu toe heb ik alleen nog maar lovende reacties gehoord, dus dat belooft in ieder geval al veel goeds.

Ziel van het zwaard – Julie Kagawa
[Flaptekst Schaduw van de vos]
Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…
Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

De Vrees me-serie is niet de enige serie waar ik vorderingen in hoop te maken. Toen ik zag dat dit boek nog maar een tientje was, besloot ik om het boek aan te schaffen afgelopen maand. Hopelijk red ik het, want het is een vrije drukke leesmaand.

Welk boek staat er op jouw TBR?

Liefs,

Tags: , , , , , , , , , ,


6 responses to “TBR Juni 2020

 1. Mooi lijstje! Tiny pretty things en De ballade van slangen en zangvogels lijken me allebei erg leuke boeken.

  • Katja

   Dank! Tiny Pretty Things ben ik op het moment nog in bezig en ik kan me goed voorstellen hoe dit zich zal vertalen naar een Netflix show.

 2. De serie van Tahereh Mafi wil ik dolgraag lezen. Staat ook al jaren op mijn to read list. Moet er toch echt eens aan gaan beginnen!

  • Katja

   Het voordeel als je nu begint is dat je in één keer door kan lezen! Aangezien het laatste deel binnenkort uitkomt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.