Mijn top 5 Valentijn boeken

Gepost op February 12 2021 door Katja in Boeken / 2 Comments

Zin in een romantisch, een roadtrip of een ander soort boek? De boeken genoemd in deze blogpost zijn perfect voor komend weekend!

Natuurlijk zijn boeken zoals To All the Boys I’ve loved before en Anna and the French Kiss enorme aanraders. Maar in deze blogpost noem ik een aantal andere boeken die ik absoluut fantastisch vind en elk boek is op zijn geheel eigen manier romantisch of is gewoon een fantastisch boek passend bij dit weekend.

Raak me. Niet. – Laura Kneidl
‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

De auteur heeft een boek geschreven die zowel hartverscheurend als hartverwarmend is. Personages die enorm veel diepte hebben, de opbouw en de keuzes die de auteur in het verhaal heeft gemaakt, hebben ervoor gezorgd dat ik enorm heb genoten van deze New Adult.

Het dorpje Happiness – Holly Martin
Willow, de hoofdpersoon in Het dorpje Happiness van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Er zijn al heel veel Britse feelgoods verschenen met als onderwerp dat de hoofdpersoon naar een (kust)dorp vlucht, maar door het serieuze element en de heerlijk luchtige schrijfstijl van Holly Martin kon ik geen genoeg van dit boek krijgen! De auteur heeft een warm verhaal geschreven waarbij ik het gevoel kreeg dat ik als lezer ook onderdeel ben van het dorp. En romantisch is het zeker!

Amy & Rogers epic detour – Morgan Matson
Amy Curry is not looking forward to her summer. Her mother decided to move across the country and now it’s Amy’s responsibility to get their car from California to Connecticut. The only problem is, since her father died in a car accident, she isn’t ready to get behind the wheel. Enter Roger. An old family friend, he also has to make the cross-country trip – and has plenty of baggage of his own. The road home may be unfamiliar – especially with their friendship venturing into uncharted territory – but together, Amy and Roger will figure out how to map their way.

Eigenlijk zou ik dit boek moeten gaan herlezen, want wauw wat vond ik dit boek tof toen ik er een heel wat jaren geleden in de bibliotheek op stuitte. Natuurlijk zit er een romantisch stuk in het boek, maar ik ken geen ander boek waarin het zo goed naar voren komt dat de reis belangrijker is dan de bestemming. Een prachtig verhaal met aan het begin van elk hoofdstuk prachtige quotes.

Nooit meer liefdesverdriet – Chidera Eggerue
Ben je het zat om op elk moment van elke dag aan die ene vent te denken, terwijl hij niet eens je appjes beantwoordt?
Ben je aan het opkrabbelen na een pijnlijke breuk?
Ben je vrijgezel en wil je blij zijn met de keuzes die je maakt, zelfs al de maatschappij anders van je verwacht?
Bestsellerauteur en icoon Chidera Eggerue, beter bekend als The Slumflower, weet hoe je je voelt. In ‘Nooit meer liefdesverdriet’ deelt ze haar verhaal met je en leert ze je om je oude doel van het vinden van een partner los te laten. Ontdek nieuwe denkwijzen op alle gebieden van je liefdesleven en leer dat anderen slechts zoveel macht hebben over ons romantische leven als we ze geven.
Te lang heeft de maatschappij relaties op een voetstuk gezet en gesuggereerd dat een partner de ultieme prijs is om te winnen.
Een partner is NOOIT de hoofdprijs. Dat ben jij. The Slumflower laat je zien waarom.

Nooit meer liefdesverdriet gaat niet over het hebben van een gebroken hart wanneer het al te laat is. Het gaat er juist over hoe je het voorkomt door jezelf op de eerste plaats te zetten en te realiseren dat je een godin bent.

Am I Normal Yet? – Holly Bourne
All Evie wants is to be normal. She’s almost off her meds and at a new college where no one knows her as the girl-who-went-crazy. She’s even going to parties and making friends. There’s only one thing left to tick off her list…
But relationships are messy – especially relationships with teenage guys. They can make any girl feel like they’re going mad. And if Evie can’t even tell her new friends Amber and Lottie the truth about herself, how will she cope when she falls in love?

In totaal zijn er vier boeken binnen deze serie. De eerste drie boeken worden elk uit het perspectief verteld van één iemand uit de vriendengroep en het laatste deel wordt verteld vanuit het perspectief van de hele vriendengroep. Ook wel The Spinster Club genoemd.
Deze serie is ongelooflijk goed in het laten zien van vriendschappelijke relaties en mogelijke romantische relaties. Ik was en ben nog steeds erg onder indruk van de auteur dat ze zo’n krachtige serie heeft weten neer te zetten met The Spinster Club.

Welk boek ga jij komend weekend lezen?

Liefs,

Tags: , , , ,


2 responses to “Mijn top 5 Valentijn boeken

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.