Boeken die beginnen met de letter S | The Friday Five

Gepost op 12 februari 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Dit zijn de 5 boeken die met de letter S beginnen in de titel die ik in mijn boekenkast heb staan.

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter S.

Schim en schaduw – Leigh Bardugo
Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.
Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.
Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt
.

Aaaaaaah, de Netflix serie Shadow & Bone zal op 23 april uitkomen en ik kan absoluut niet wachten! Daarom heb ik besloten om de serie te gaan herlezen. Op het moment lees ik dan ook Schim en Schaduw. Ik vind het heerlijk om opnieuw de wereld van de Grisha Verse binnen te treden.

Saffierblauw – Kerstin Gier
[Flaptekst Robijnrood]
Aaah! Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Dit boek is echt zo fijn! De gehele trilogie is heerlijk om te lezen en als je daarmee klaar bent, kan je de films gaan kijken. Het is zeker de moeite waard en niet voor niets een van mijn favoriete boekverfilmingen.

Shiny Broken Pieces – Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton
[Flaptekst Tiny Pretty Things]
‘Ik wil helemaal niet gelukkig zijn. Ik wil alleen de beste zijn.’
Een exclusieve balletschool in Manhattan, New York. Drie meisjes die er alles aan doen om de top te bereiken, ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren of bedriegen. Dompel je onder in de wereld van spitzen, tutu’s en het gevecht om dé hoofdrol te mogen dansen in De Notenkraker
.

Inmiddels is de Netflix serie uit, maar ik vind persoonlijk de boeken een stuk beter. Al is het heel erg gaaf om de dansscènes tot leven zien te komen op Netflix.

Scarlet – Marissa Meyer
[Flaptekst Cinder]
In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.
Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.
Cinder is gebaseerd op het sprookje van Assepoester en het eerste deel van The Lunar Chronicles.

Wat ben ik dol op de The Lunar Chronicles! Sprookjes gecombineerd met sci-fi is een combinatie die ik niet voor me kon zien tot ik deze boekenserie ging lezen.

Seeker – Arwen Elys Dayton
Quin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om een Zoeker te worden. In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat. Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Na drie titels op een rij waarvan het tweede deel uit een boekenserie met een S begint, gaat het bij de Seeker om een eerste deel uit een trilogie. Het is een flinke tijd geleden dat ik dit boek heb gelezen en om eerlijk te zijn weet ik niet of ik ooit de vervolgdelen ga lezen. Helaas viel dit boek mij enorm tegen. Balen, maar je kan nou eenmaal niet elk boek goed vinden.

Welk boek die met de letter S begint is jouw favoriet?

Liefs,


Anderen die meedoen met The Friday Five:

Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about| Elke Ladybooksalott | Rianne Rianne Warmerdam

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.