Mijn verjaardag & cafés | Berlijnse avonturen

Posted on December 13 2021 by Katja in persoonlijk, Reizen / 0 Comments

Dit was mijn tweede week in Berlijn, waar ik voornamelijk veel werkte, maar ook mijn verjaardag vierde!

Dussmann

maandag, 6 december
Het heeft me altijd leuk geleken om ooit mijn verjaardag te vieren in het buitenland. Op maandag kwam die droom uit en genoot ik van een rustige dag in een van mijn favoriete steden! Na mijn ontbijt ging ik naar Friedrichstraße en bezocht ik boekhandel Dussmann, daarna ging ik in mijn appartement lunchen in Charlottenburg om later die middag taart te eten in een heel fijn café in de buurt. Als laatste bezocht ik de J-Store waar ik mijn ogen uitkeek. Ik heb mezelf een nieuwe bullet journal en manga cadeau gegeven. Het was echt zo’n prettig rustige dag waar ik heel veel van heb genoten. Zoals een van mijn vriendinnen het beschreef: echt een typische Katja-dag. 

Taart voor de jarige!

Dinsdag, 7 december
Maandag was de laatste dag dat mijn ticket voor het ov geldig was, want vanwege de situatie hier besloot ik om geen maand ticket te kopen mocht alles toch dicht gaan. En als ik wel wil reizen dan koop ik een losse of dag ticket.
Dinsdag stond voornamelijk in het teken van een nieuw werkritme vinden. Toevallig moest ik voor opdrachten voornamelijk plannen, dus daar besteedde ik de meeste tijd van mijn dag aan. 

Woensdag, 8 december
Een nieuwe dag, een nieuwe opdracht en deze keer in het teken van marketing voor de CutieSquad. In de middag ging ik voor boodschappen naar de Lidl, maar ik moet zeggen dat de Nederlandse Lidl mijn voorkeur heeft. Hier in Duitsland ga ik veel liever naar Edeka, omdat ze veel meer producten hebben van verschillende keukens en de Lidl hier is voornamelijk gericht op de Duitse keuken.  

Donderdag, 9 december
Het is duidelijk een typische werkweek, maar in de avond eet ik samen met mijn host en hebben we een leuk gesprek. In de avond bel ik met een vriendin die woont in Berlijn om even bij te kletsen en af te spreken voor zaterdag wanneer we elkaar weer zien. 

Vrijdag, 10 december
Laatste werkdag van de week en ik was bezig met schrijfprojecten. Er zit al behoorlijk wat tijd in en er zal ook nog veel meer tijd in gaan zitten, maar ik kan niet wachten om het ooit hopelijk te delen. 

Bubble tea

Zaterdag, 11 december
Vorige week zaterdag ging ik naar het BTS Jin Cupsleeve Event en afgelopen maandag (op mijn verjaardag!) kreeg ik te horen dat ik een prijs had gewonnen! Die kon ik in de middag komen ophalen, maar eerst had ik met vrienden afgesproken bij een event in Charlottenburg. Daar was namelijk een ander birthday café bij een bubble tea shop. We namen foto’s en dronken onze bubble tea op terwijl we door Charlottenburg liepen. Later die middag ging we terug naar ClamCoffee om mijn prijs en de prijs van een van de vriendinnen op te halen. De andere twee meiden gingen gezellig mee, want dan konden we ergens warm zitten (het was afgelopen weekend koud in Berlijn) en om weer te genieten van de heerlijke vegan kaneelbroodjes die ze daar maken! Deze keer nam ik er eentje met pindakaas en het smaakte echt hemels. Ook de Winter Spice Latte is een enorme aanrader, die proeft namelijk als Kerst in een glas. 

We zaten vervolgens uren in het café en we kwamen ook andere mensen tegen die prijzen hadden gewonnen en die we toevallig eerder die dag zagen bij het birthday café in de bubble tea shop.
In de avond genoot ik van een wandeling door Charlottenburg waar verschillende lichtjes waren opgehangen (zie foto bovenaan de blog). 

CalmCoffee

Zondag, 12 december
Vandaag besloot ik om in het appartement te blijven, om te rusten, bij te komen en na te genieten van de dag ervoor. Komende week zal mijn focus opnieuw liggen bij werk, maar halverwege de week hoop ik ook nog andere leuke dingen te gaan doen. Van de stad verkennen tot vrienden zien voordat de feestdagen van start gaan.

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.