December: meerdere continenten | Book Voyage Challenge

Gepost op 15 december 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Wanneer je reizen en boeken kan combineren tot een challenge!

Dit jaar doe ik mee aan de Book Voyage Challenge. De challenge combineert namelijk mijn favoriete dingen: reizen en boeken. Angela en Melissa zijn de bloggers van The Book Girls’ Guide en kwamen met deze fantastische leesuitdaging.

Reizen vanuit je luie stoel is nog nooit zo makkelijk geweest! Elke maand lees je een boek die zich afspeelt in een bepaald werelddeel. Op de The Book Girls’ Guide worden per maand suggesties gegeven voor wanneer je geen inspiratie hebt of wellicht omdat je geheel buiten je comfortzone een boek wilt gaan lezen. Dit is de lijst voor komend leesjaar (inclusief links naar de door mij gelezen boeken):

Januari: Arctic & Antarctica
Februari: West-Europa
Maart: Oost–Europa
April: Noord-Azië
Mei: Zuid-Azië
Juni: boeken op een eiland
Juli: Australië en Nieuw-Zeeland
Augustus: Midden-Oosten
September: Afrika
Oktober: Zuid-Amerika
November: Noord-Amerika
December: boeken over meerdere continenten

De bibliotheek van Parijs – Janet Skeslien Charles
Parijs, 1939. De ambitieuze Odile Souchet is net begonnen aan haar droombaan bij de Amerikaanse bibliotheek in Parijs. Wanneer de nazi’s de lichtstad bezetten verandert alles van de ene op de andere dag.
De bibliotheek blijft open, maar de Joodse bezoekers zijn niet meer welkom. Odile en haar collega’s riskeren hun leven door hun Joodse abonnees zelf de boeken te brengen. Maar wanneer Odile ontdekt dat haar vader, een politieman, nauw betrokken is bij het handhaven van het naziregime, raakt zij in een groot persoonlijk conflict. Heeft zij de moed om de juiste keuzes maken?
Een roman over moed en verraad in bezet Parijs, gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis.

Dit boek leek me al een tijdje leuk om een keer te gaan lezen, maar het kwam er steeds niet van tot ik het boek genoemd zag worden door de organisatoren van deze challenge op hun website. Het leek met het perfecte boek ervoor! Al klinkt het bij de Nederlandse flaptekst alsof het verhaal zich alleen in Parijs afspeelt, klopt dat niet. Het verhaal speelt zich namelijk ook af in Montana, Amerika.
Dit is het laatste boek voor deze challenge en ik vond het enorm leuk om mee te doen en boeken te hebben gelezen die ik normaal gesproken niet zo snel zou lezen.

Welk boek kies jij voor deze challenge?

Liefs,

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.