Mijn verwachtingen van 2016

Gepost op July 4 2016 door Katja in persoonlijk / 1 Comment

MVV2016

Mijn verwachtingen van 2016 waren hoog. Bizar hoog. Hoe dat komt? Ik heb wel een idee, maar eigenlijk wil ik juist een oplossing, zodat ik niet meer zulke hoge verwachtingen heb (die ik niet waar kan maken).

Daar stond ik dan te staren uit mijn raam. Ik keek naar het verkeer die voorbij raasde. Het voelde alsof ik stil stond. Niet alleen in mijn kamer, maar ook in mijn leven (klinkt het al zwaar?). 2015 was het jaar van Engeland, uit huis gaan, stage bij een uitgeverij en terug naar de schoolbanken om te studeren. 2015 was zo’n intens jaar, dat ik daar gewend aan ben geraakt.

In 2016 wilde ik dat het rustiger zou zijn en dat is het, alleen… mis ik de energie die ik kreeg van vorig jaar. Het jaar van de veranderingen. Het tegenovergestelde van 2016 lijkt het wel. Naast ik het even niet meer wist en zat te zweven tussen dromen. Maar nu ik er zo op terug kijk op het afgelopen half jaar, dan is het gek dat ik het minder intens heb gevoeld dan vorig jaar. Ik heb mijn propedeuse in mijn zak, ik ging op stedentrip naar Boedapest en lanceerde met Emmy De Boek Pioniers. Wat nou minder intens?

Vorig jaar was alles nieuw en had het een glans, maar dat betekent niet dat alles van dit jaar niets te betekenen had. Ik had even de tijd nodig om dat te realiseren. De dingen die ik dit jaar heb gedaan zijn alsnog onwijs gaaf.

Het eerste halfjaar van 2016 was als het gaat om mijn gevoel niet fijn en dat wil ik veranderen. Niet pas morgen of volgende week, maar per direct. Door elke keer wanneer ik mij minder voel iets op te noemen wat ik heb bereikt. Wanneer je zoveel hebt bereikt in een zeer korte tijd raakt dat ook helaas zijn glans kwijt en dat is nog iets wat ik absoluut niet wil.

Het is niet zo dat ik elke dag vrolijk wil zijn en met een gemaakte glimlach op mijn gezicht rondloop. Ik wil met een glimlach rondlopen die ik meen. En wanneer ik mij even niet fijn voel? Dan voel ik mij op dat moment maar even rot, want het is een gevoel en die wil ik niet onderdrukken.

Mijn verwachtingen waren hoog, maar tegelijkertijd wilde ik een rustiger jaar. Ik dacht dat het niet mogelijk was om beide te hebben. Maar ik zou ik niet zijn als ik daar niet over nagedacht zou hebben. En ik ben tot de conclusie gekomen dat beide kan. Mijn verwachtingen mogen hoog zijn en alsnog kan ik een rustig jaar hebben. Zolang mijn verwachtingen niet te hoog zijn. Ik wil een fijn 2016, dus heb ik mijn verwachtingen bijgesteld.

Daarnaast heb ik besloten dat ik het minder bloggen per week ga vol houden. Hoe leuk ik het ook vind, maar ik denk niet dat het de bedoeling is dat ik midden in de nacht ga bloggen om elke dag van een blog te voorzien. Ik ben van plan om meer tijd te gaan besteden aan school (ja, nog meer!). Ik heb de smaak te pakken en wil me gaan verdiepen in bepaalde onderwerpen. En als laatste wil ik meer ‘ja’ zeggen tegen vrienden. Even naar de bioscoop? Ja! Blijf je logeren? Ja! Aan deze 3 dingen wil ik in de komende tijd gaan werken.

Het zijn de simpele dingen die mijn leven altijd zo leuk hebben gemaakt, dus waarom zou 2016 net zo moeten zijn als 2015? Het is nergens voor nodig. Het is een nieuw jaar, waarvan de helft al voorbij is gevlogen en nu is het tijd om verder te gaan waar ik gebleven ben. Alleen nu met net wat meer kennis over mezelf en een doel om aan te werken.

Ik sta niet stil te staren uit mijn raam. Ik ben aan het observeren en tegelijk aan het genieten, want ik realiseer mij nu pas dat ik het eigenlijk best goed voor elkaar heb en elke dag een stukje van mijn droom werkelijkheid laat worden.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


One response to “Mijn verwachtingen van 2016

  1. Mooi artikel! Ik bedacht me laatst dat ik in me voor de tweede helft van het jaar vooral wil richten op genieten en gelukkig zijn. Ik vond het eerste half jaar niet altijd leuk maar het is nu tijd om daar verandering in te gaan brengen. Dus dat is mijn doel, dingen doen waar ik gelukkig van wordt. Automatisch komt dat ook ten goede van mijn Kids natuurlijk, want een gelukkige mama is een leukere mama.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.