Mijn zakenreis naar Londen

Posted on August 16 2023 by Katja in Reizen / 2 Comments

In juni maakte ik mijn allereerste zakenreis en die ging naar Londen! En droom die uitkwam, lees je mee?

Dag van aankomst, donderdag
Toen ik 15 was, bezocht ik voor de eerste keer Londen. Ik was meteen dol op de stad en ik had altijd de droom om ooit in de stad te wonen of om er naar toe op zakenreis te gaan. Wonen hoeft voor mij niet meer zo nodig, maar op zakenreis? Ja leuk! In Nederland stapte ik op de Eurostar en een flink aantal uur later kwam ik aan in Londen. Vlak bij het Internationaal treinstation was er een restaurant waar ik had afgesproken met de Editor van mijn vrijwilligerswerk en een vriendin van haar. Ik was namelijk in Londen voor de Teamdag van First Gens, een organisatie in de UK waarvoor ik vrijwilliger ben als Community Manager. Het was super fijn om na een lange zit in de trein gezellig te eten bij Granary Square Brasserie. De zomerse zon kwam er al fijn door en het plein met verschillende fonteinen was een groot succes bij alle kinderen die door de waterstromen renden en dansten. Ik had niet beter in Londen ontvangen kunnen worden. In de avond ging ik mee met de Editor want ik zou bij haar en haar vriend verblijven in hun flat in Bethnal Green. 

Vrijdag
Na een goede nachtrust, stond ik in alle rust op. Dit was de dag die ik geheel voor mezelf had, aangezien de meesten van ons team die dag werkten bij hun 9-5 baan. Dit gold ook voor de Editor en haar vriend. Geen probleem, want er waren genoeg dingen die ik wilde zien en doen. En om heel eerlijk te zijn heb ik nog steeds geen idee hoe ik zo ontzettend veel dingen in één dag heb weten te proppen en tegelijkertijd ook voor de spits terug te zijn, want als er iets is waar ik niet mee wil dealen, dan is het wel de Tube op een zomerse dag midden in de spits

Ik nam de Tube naar Baker Street, wat echt een gave ervaring was om daar uit te stappen. Iemand anders hier een Sherlock Holmes fan? Via mooie straten wandelde ik naar Daunt Books, zowel aangeraden door mijn collega van mijn huidige interimwerk als iemand met wie ik kletste in de lounge van de Eurostar. Ik ben oprecht verbaasd dat ik hier nog niet eerder ben geweest, maar aan de andere kant had ik nog nooit de tijd gehad om überhaupt deze kant van de stad te ontdekken, en eigenlijk is het ook wel leuk om een stad te blijven ontdekken ondanks dat ik er al best vaak ben geweest. Al was de laatste keer al bijna 5 jaar geleden. Voor wie deze befaamde boekwinkel niet kent, het is een winkel vol boeken over reizen, van en over verschillende landen, etc. Uiteraard kocht ik een boek en een van de luxe totebags die ze daar verkopen. 

Voor een vroege lunch en koffie ging ik naar 31 below, die zit tegenover Daunt Books en heeft verschillende vegetarische en vegan opties. Na een stevige lunch ging ik verder winkelen. Voor deze trip koos ik er bewust voor om niet naar een museum of iets te gaan. Ik wilde veel wandelen door de stad en naar verschillende zaken gaan die we niet in Nederland hebben of niet bepaald dichtbij zitten waar ik woon in Nederland.
Vanaf het café liep ik naar de Disney store en dook hier en daar nog andere winkels in die ik tegenkwam. Een van de winkels die ik graag wilde bezoeken was SOKOLLAB, een K-pop speciaalzaak. Daar vermaakte ik me enorm en tevens in het café waar ik met verschillende mensen kletste over muziek. Het album dat ik graag wilde kopen hadden ze helaas niet meer op voorraad, dus na een tijdje verliet ik de winkel en ging naar de juicebar, JOE & THE JUICE, recht tegenover. Natuurlijk bezocht ik een Waterstones en vele nerd winkels in Covent Garden. Van Forbidden Planet tot The Noble Collection. Als laatste bezocht ik nog de London Review Bookshop, en graag had ik hier nog langer willen rondhangen, maar ik begon moe te worden en wilde toch wel heel graag de spits voor wezen. 

Eenmaal terug in Bethnal Green deed ik het rustig aan totdat de Editor terug kwam van werk en haar vriend ook klaar was met werken. We deden samen boodschappen en we sloten de dag af met een wandeling in Victoria Park

Zaterdag
Woehoe, Teamdag!! Ik keek hier al maanden naar uit. Op de Editor na, omdat ik bij haar verbleef, had ik nog niemand anders van het team ooit fysiek ontmoet. We starten de dag met bowlen bij QUEENS skate dine bowl. Het was echt super leuk en ondanks dat ik al even niet had gebowld, gooide ik toch een aantal spares. Daarna kochten we bij de supermarkt en Pret Manager eten en drinken en gingen zitten in Hyde Park. Daar hebben we met z’n allen uren gepraat over de toekomst van First Gens, onze werkzaamheden en ook met elkaar bijgepraat over andere zaken. We eindigden de Teamdag bij een pub.
Thuis bij de Editor bestelden we pizza bij Domino’s en wist je dat je saus krijgt voor de korst in Engeland? Heel tof! Ik had de vegan variant en die had zelfs een vegan saus. In de avond gingen we met z’n drieën een film kijken die zich afspeelt in Bethnal Green, dat was zo’n toffe ervaring. Want zonder iets van te voren te zeggen had de Editor de avond van tevoren bewust een route gelopen die in de film te zien is, zodat ik het meteen zou herkennen. 

Zondag
Al op de avond van aankomst had de vriend van de Editor voorgesteld om met z’n drieën iets te doen die dag. De Editor en ik wilden sowieso naar Westfield voor een aantal winkels, dus we besloten daar onze dag te beginnen. Bij Space NK vond ik eindelijk Rare Beauty make-up. Het meeste was uitverkocht, maar ik vond toch nog leuke dingen. Voor lunch aten we bij de mall’s foodcourt, dat echt een aanrader is! Ik at Japans, want daar zaten genoeg vegetarische opties voor me tussen en het was verrukkelijk. We bezochten op het laatste moment nog Uniqlo waar we alle drie goed geslaagd waren en ik kocht er drie Spy x Family T-shirts, dus ik was een blij ei.

Daarna gingen we naar Notting Hill waar mijn reisgenoten beiden nog nooit waren geweest omdat ze zelf nog niet heel lang in Londen wonen. We liepen over de zondagmarkt en stopten onder andere bij een zaak waarom ik graag naar dit deel van Londen wilde: Eden Perfumes. Mijn favoriete parfum is van dit merk en ze zitten alleen in Londen en Brighton. Ik kocht opnieuw een flesje van mijn favoriete parfum voordat we verder door de stad slenterden. Inmiddels begon de hemel grijs te kleuren en vertrokken we weer naar Bethnal Green. Bij de supermarkt haalden we eten en toeval wilde dat iedereen totaal andere plannen had voor avondeten, waardoor iedereen iets anders at. Maar het was een heerlijk, typisch regenachtige zondagmiddag en ondertussen genoten we van de Formule 1 race. 

Maandag
Tijd om terug te gaan naar Nederland! Op de heenweg sliep ik bij een vriendin in Utrecht, zodat ik niet in één keer zo’n stuk hoefde te reizen. Helaas voor mij moest ik op de terugweg in één keer de gehele reis afleggen. Van Londen naar het Groningse platteland. Het was pittig, zeker omdat ik de volgende dag er weer vroeg uit moest voor werk. 

Mijn eerste zakenreis
Dit was duidelijk geen typische zakenreis. Maar één van de drie hele dagen dat ik er was, was ik echt aan het werk. Echter had ik het voor mezelf zo gepland dat ik meer tijd in de stad kon doorbrengen en ben ik de Editor en haar vriend onwijs dankbaar dat ik zo lang bij ze mocht verblijven. Ik had een fantastische tijd in de stad en kan niet wachten om in de toekomst terug te komen!

Liefs,

Tags: , , , , , ,


2 responses to “Mijn zakenreis naar Londen

    • Katja

      Ohh, dat wist ik niet! In Engeland zit het er wel gratis bij en de doos heeft ook een andere vorm zodat het er in past. Maar goed om te weten dat ik het ook in Nederland erbij kan bestellen. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.