Reading Challenge 2023 Update

Gepost op 18 augustus 2023 door Katja in Boeken / 0 Comments

Hoe gaat het met mijn plannen op het gebied van lezen in het nieuwe jaar? Van mijn Goodreads challenge tot boeken lezen in een andere taal.

Goodreads challenge
Na het heftige jaar dat ik 2022 noem, wil ik voor 2023 geen druk op mezelf leggen en dat is een uitdaging op zich. Ik wil genieten van alles wat ik lees. Voordeel is dat ik niet tot nauwelijks meer met recensie-exemplaren werk, dus als ik een keer geen zin heb in een bepaald verhaal, dan kan ik een boek nu gemakkelijker aan de kant leggen. Voor mij is “genieten” het sleutelwoord voor het nieuwe leesjaar en daarom heb ik mijn challenge op 12 boeken gezet.
Inmiddels heb ik al zo’n 24 boeken gelezen. Stiekem had ik al gehoopt op iets meer boeken, maar ik kwam dan ook niet heel veel toe aan lezen dit jaar. Ik denk dat ik het straks wel inhaal, aangezien ik vanaf halverwege september veel vrij ben en ook van plan ben om weer naar audioboeken te luisteren. Hoe dan ook heb ik al het dubbele gelezen dan waar mijn challenge op staat, dus daar ben ik in ieder geval al super blij mee!

Duitse boeken/manga’s lezen
In plaats van een aantal te noemen, ben ik van plan om bij te houden hoeveel boeken en manga’s ik in het Duits lees. Ik hoop veel in het Duits te kunnen lezen om zo uiteindelijk beter te worden in de taal en wellicht is 2023 het jaar dat ik eindelijk B2 haal voor mijn Duits?
Ik heb tot dusver 1 boek en 4 manga’s in het Duits gelezen. Voor de rest van het jaar heb ik een flinke stapel van comics in het Duits liggen, dus daar ben ik zeker nog even zoet mee. 

Mijn eerste Koreaanse boek
Naast Duits leer ik in mijn vrije tijd ook Koreaans. Mijn Duits gaat steeds beter en mijn Koreaans ook al liggen beide talen bij mij beiden op een geheel ander niveau. Wel hoop ik dit jaar tenminste één Koreaans boek te lezen. Het maakt niet uit of het om een kinderboek, manwha of een ander op taalgebied simpeler boek gaat. Ik wil het een kans geven zelfs als ik nog niet alles begrijp.
Hier ben ik nog niet aan toegekomen en dat had ik om eerlijk te zijn ook nog niet verwacht. Ik wil straks eerst bezig gaan met het opfrissen van de taal voordat ik vervolgstappen ga zetten wat lezen betreft. Wel ben ik van plan om in september te gaan kijken welk boek ik in het Koreaans zou willen lezen. Ik ga eind september nog reizen en ga dan naar een stad met veel Koreaanstalige inwoners, ik hoop dat ze daar een zaak hebben waar ik het boek in de winkel zou kunnen kopen. 

Een geschiedenisboek lezen
Ik ben dol op geschiedenis en lees met regelmaat artikelen en essays, maar dit jaar wil ik mezelf uitdagen door een geschiedenisboek in het geheel te lezen. Ik heb er al een aantal op mijn lijstje staan. Van Korea tot Japan, van cultuur tot hoe verschillende talen zijn ontstaan. Genoeg in ieder geval om uit te kiezen.
Eerder dit jaar begon ik een geschiedenisboek over Korea. Geen idee of ik het ga redden om die dit jaar nog uit te gaan lezen, maar ik doe graag een poging tot!

Een reisboek lezen
Het mag een verhaal zijn van iemand op reis, een boek vol korte verhalen of een memoir. Het maakt me niet uit. Ik heb weer zin om te reizen en sinds veel weer mogelijk is, wil ik weer dromen! Een boek over reizen klinkt voor mij als het perfecte begin. 
Grappig genoeg zonder er direct mee bezig te zijn vond ik het perfecte boek voor deze challenge bij Daunt Books in Londen: Windswept: Why Women Walk van Annabel Abbs. Ik moet het boek nog lezen en dat hoop ik later dit jaar te doen. 

Hoe gaat het met jouw Reading Challenge van 2023?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.