Mini recensies van gekeken K-drama’s in 2022 #1

Posted on July 8 2022 by Katja in tv-serie / 0 Comments

Zin om een K-drama te kijken, maar weet je niet welke? In deze blog geef ik 6 tips!

Our Beloved Summer
Deze drama is niet voor iedereen. Het is een hele langzame drama. Zowel het verhaallijn als de romantiek is een slow-burn. Ik vind dat echter super leuk. Ik vind de traagheid bij het verhaal passen.
Het verhaal concept is denk ik mijn favoriet! Het is uniek en passend bij de cultuur van Korea. Daarnaast zitten er genoeg elementen in het verhaal om het boeiend te houden, maar geen enkele keer worden dingen overhaast of te veel.

Romance is a Bonus Book
Het begin van deze drama vind ik te langzaam. Het komt dus toch voor dat ik iets te langzaam vind. Ik zat voor mijn gevoel net iets te lang te wachten tot het verhaal op gang kwam. Maar toen dat eenmaal gebeurde genoot ik enorm.
Het verhaal speelt zich grotendeels af op een uitgeverij en ik vind het leuk dat key-momenten van het uitgevers leven worden laten zien. Van de leuke maar ook zeker de minder leuke kanten. En grappig genoeg zitten hier geen culturele verschillen tussen Korea en Nederland. Sommige scènes leken regelrecht uit mijn eigen leven te komen toen ik nog op de vloer bij een uitgeverij werkte. 
De romantiek vind ik een leuke toevoeging aan het verhaal, precies zoals de titel zegt, want het is tegenstrijdige met het sociaal maatschappelijk beeld wat we van romantiek hebben. En dat maakte het in mijn ogen vele malen leuker en het past goed bij waar het verhaal naartoe gaat.

Twenty Five Twenty One
Ik begon 2022 heel sterk met de eerste twee drama’s, maar deze derde is mijn absolute favoriet! Deze drama zit tot de laatste details goed in elkaar. Van de muziek (ik vind het echt jammer dat ik niet de OST heb gekocht), tot het script tot het acteerwerk en… echt alles! Daarnaast heeft deze drama verschillende krachtige boodschappen waardoor ik super geïnspireerd raakte. Als je een drama van deze lijst wilt gaan kijken, laat het dan Twenty Five Twenty One zijn!

Forecasting Love & Weather 
Deze drama was heel anders dan ik van tevoren had verwacht, de trailer geeft ook nauwelijks iets weg over het daadwerkelijke verhaallijn.
Anders dan de meeste drama’s van deze lijst gingen hier bepaalde dingen wel aardig wat sneller. Of in ieder geval aan het begin, daarna gaat het verhaal weer iets langzamer, maar vloeit het voort op wat er eerder is voorgevallen. Dat klinkt wellicht saai en alsof er heel veel herhaald wordt, maar dat is zeker niet zo. Het zorgt voor humor en vele andere emoties.

Business Proposal
Deze drama is gebaseerd op een Webtoon waardoor bepaalde gedeelten van het verhaal nogal over the top zijn. Echter is dat ook super Koreaans en in de stijl van hoe drama’s eerder gemaakt werden voordat ze meer internationale kijkers kregen.
Het leuke aan deze drama is dat het niet serieus is en dat het makkelijk weg te kijken is. Dus wil je een luchtige drama? Kies dan voor Business Proposal.

https://www.youtube.com/watch?v=6CD_ndTXqSQ

Snowdrop
Jisoo! Ja, daar ben ik heel eerlijk in. De reden waarom ik deze drama ben gaan kijken is omdat Jisoo een van de hoofdrolspelers is. Voor wie het niet weet, Jisoo is een van de leden van Blackpink en zij zijn mijn favoriete meidengroep.
Ik keek naar deze drama omdat Jisoo er in zat en had van tevoren niet te veel opgezocht. En jeetje, ik zag meer dan de helft ook niet aankomen. Ik dacht dat deze drama veel meer romantiek zou bevatten, maar het is een actie drama. Niet als in Crash Landing on You, nee het is nog meer actiegericht dan dat. 
Desondanks dat de drama heel anders was dan ik van tevoren had verwacht, heb ik er alsnog enorm van genoten en ben ik blij voor Jisoo dat ze een van haar dromen heeft laten uitkomen.

Welke van bovenstaande drama’s heb jij al gezien of wil je nog gaan kijken?

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.