Nog een keer verhuizen dan maar?

Posted on December 11 2018 by Katja in persoonlijk / 2 Comments

Yes, verhuizen! Eigenlijk is dat geen verrassing. Ik kan namelijk niet blijven in het appartement boven het museum wanneer ik straks klaar ben met stage. Dus in 2019 is het tijd om te verhuizen, maar naar waar? Lees dan snel verder!

De bedoeling was om in eerste instantie terug te verhuizen naar het Noorden bij mijn moeder tot ik iets zou vinden in Utrecht. Of in het buitengebied daarvan. En mocht het echt niet anders zijn, dan verhuizen naar andere steden. Wellicht in combinatie met een baan, waardoor het ook wat betaalbaarder wordt. 

In Engeland maakte ik de keuze om te stoppen met school. Een moeilijke beslissing, maar dat betekende wel meteen dat ik nog meer keuzes moest maken in best wel een raptempo. Want wat ga ik doen met de rest van mijn leven? Gelukkig zou ik die gedachten ook hebben met diploma. Want wat daarna? Dus het maakt voor mij niet veel uit of het nou nu zou gaan gebeuren of pas over zes maanden. 

Nadat ik terug was mijn reis belde ik mijn beste vriendin op. Ik wilde graag dat ze het nieuws van mij zou horen en niet via iemand anders. Ik vertelde haar alles. Of nouja dat wilde ik voordat ze iets zei en het precieze moment kon aanwijzen toen ik er serieus over na begon te denken dat ik wilde gaan stoppen met school. Wellicht voor de meesten raar, maar ik heb er altijd aan gedacht om te stoppen met school. Ik ben namelijk niet iemand die graag naar school gaat. Ik vind leren leuk, maar daar blijft het wel bij. Toch zag mijn beste vriendin het aankomen. Ze kent me en ook behoorlijk goed. Hetzelfde gold voor mijn moeder die het eigenlijk bijna meteen wist waarom ik belde vanuit Engeland. 

Het idee was in eerste instantie om school af te maken bij mijn moeder al wonend bij haar in het Noorden. Maar dat hoeft niet meer. Ik hoef nu alleen nog eventueel een baan te zoeken en een huis. Dat dacht ik in ieder geval tot mijn beste vriendin aan de telefoon zei: kom hier. Mijn beste vriendin heeft een mooi grote woning waarvan de renovatie bijna klaar is in Meppel, Drenthe. Een kleine stad met een fantastische verbinding naar de grote steden in Nederland.

En dat is het verhaal waarom ik ga verhuizen naar Meppel. Nooit gedacht dat ik juist weer in het Noorden zou gaan wonen. Al moet ik zeggen dat de kleine stad tegen Overijsel aan ligt en het daarom maar zo’n 20 minuten treinen van Zwolle af ligt. Ik vind het erg fijn om naar Meppel te verhuizen. Want ik miste namelijk altijd wel iets in de grote steden: bos, meer natuur en gemoedelijkheid. Dingen die Meppel wel heeft. En aangezien de grote steden om de hoek liggen vind ik het helemaal fantastisch. En wist je dat Meppel vroeger de drukkerij hoofdstad van Nederland was? Wel erg passend dus voor iemand die een liefde heeft voor boeken. 

Maar een baan dan? Ik heb al wat gesolliciteerd. Voor één baan hadden ze helaas op het laatste moment de vacature terug getrokken en voor de andere baan was ik overgekwalificeerd. Daarom heb ik iets besloten. Als mijn leven toch zo enorm aan het veranderen is, dan kan ik net zo goed meteen de grote sprong wagen. Ik ga mijn eigen bedrijf, That Blonde Woman, uitbreiden. Mocht ik nog een leuke baan in Meppel tegenkomen voor 2 of 3 dagen is dat ook goed, want ik vind het ook belangrijk om te netwerken en te socializen. Echter heeft That Blonde Woman voorrang. 

Het gekke is misschien wel dat ik me super kalm over al deze keuzes voel. Bijna alsof er geen andere keuzes waren en dat dit het pad is die ik moet gaan bewandelen. Wie weet dat alles goed gaat en als dat niet gaat, dan heb ik het tenminste geprobeerd en hoef ik niet te denken: maar wat als? Nee, ik heb het dan geprobeerd en ik zal het ook blijven proberen tot het wel werkt, aangezien ik geloof in mezelf en de manier hoe ik That Blonde Woman wil laten groeien tot bedrijf. 

Dus, nog één keer verhuizen dan maar? 

Liefs,

Tags:


2 responses to “Nog een keer verhuizen dan maar?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.