Nog reizen in 2019?

Gepost op 19 november 2019 door Katja in Reizen / 0 Comments

Ga ik nog reizen dit jaar? Dat is de afgelopen twee maanden ook mijn grote vraag geweest. Maar inmiddels heb ik het antwoord!

Het liefst ga ik nu meteen op reis. Het begon al helemaal eind oktober bij mij te kriebelen. Toen was het namelijk alweer een jaar geleden dat ik begon aan mijn rondreis door Zuid-Engeland. Poeh, wat mis ik het mooie land ook enorm erg! Het liefste boek ik nu een vlucht/treinrit.
Er is zelf heel even de mogelijkheid geweest dat ik mijn eigen verjaardag (6 december) van plan was om in het buitenland te gaan vieren. Ik was al druk aan het kijken naar leuke dingen om te doen in Wenen, Oostenrijk.

Maar toch heb ik besloten om dit jaar niet meer op reis te gaan in het buitenland. Ik heb ervoor gekozen om dagjes en af en toe een nacht uit te gaan in Nederland. Waarom? Ondanks dat ik al in verschillende delen in het land heb gewoond, zijn er nog steeds dingen die ik hier wil gaan doen en zien. Vanaf volgend jaar zal mijn focus liggen bij het buitenland. Zowel voor persreizen als reizen die ik zelf ga maken. Al ben ik wel van plan om deze maand de eerste reizen te gaan regelen.

Ik vind het niet jammer dat ik niet meer naar het buitenland ga dit jaar. Het is oké, het past namelijk ook wel bij hoe ik dit jaar heb ingedeeld. 2019 was voor mijn het rustigste jaar sinds de afgelopen 8 jaar. Het voelde heel gek, maar wat was het fijn om een stap terug te doen. Even relaxen en daardoor volop kunnen genieten van de reizen die ik wel heb gedaan. Want ik ben alsnog wel twee keer een week weggeweest. Naar Frankrijk in het zuid/oosten van het land en naar Berlijn en Potsdam. Ik mag dus absoluut niet klagen. Veel gezien en gedaan.

Voor volgend jaar heb ik al verschillende ideeën en dan bedoel ik ook buiten de persreizen om. Op het moment is het natuurlijk ook spannend met mijn bedrijf. Op een goede manier trouwens. Vanaf volgend jaar ga ik bezig met een nieuwe strategie die ik op het moment aan het ontwikkelen ben en aan het uittesten. Meteen in mijn eerste maand van het laatste kwartaal zag ik een enorm verschil van inkomsten en daar ben ik erg blij mee. Die groei hoop ik door te zetten naar volgend jaar. Het is dan voor mij nog makkelijker om waar ook te wereld te werken met de nieuwe strategie. En dat is natuurlijk enorm belangrijk voor mij als ik van plan ben om volgend jaar meer tijd in het buitenland te spenderen.

Buiten de persreizen om hoop ik volgend jaar naar Engeland te gaan en dan specifiek naar Londen. Er zijn daar wat dingen die ik wil gaan doen, zoals naar de Harry Potter Studio Tours! Die heb ik bijna 5 jaar geleden voor het laatst gedaan en sindsdien zijn er veel dingen veranderd. Daarnaast zijn er nog wat musea die wil gaan zien en de exposities. Niet te vergeten mis ik het gewoon om in Engeland te zijn.
Ook hoop ik twee wat langere reizen te gaan maken die ook wat minder toeristisch zijn. Ik heb al wat ideeën, maar het vergt veel tijd om te plannen. Wat helemaal oké is, want het zal zeker leuk worden (als het door gaat). Mijn reisplannen voor 2020 hoop ik binnenkort meer over te kunnen vertellen. Het is op het moment toch veel hopen en afwachten vanwege de persreizen. Nu eerst ga ik me focussen op de dagjes uit in Nederland.

Heb jij nog reisplannen voor dit jaar?

Liefs,

Tags: , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.