Project T | Filmrecensie

Posted on March 29 2016 by Katja in Films / 3 Comments

projectt

Titel: Project T

Release datum: 21 mei 2015
Regisseur: Brad Bird
Hoofdrollen: George Clooney, Britt Robertson, Raffey Cassidy
Bijrollen: Hugh Laurie
Tagline: Imagine a place where nothing is impossible
Genre: Actie | Avontuur | Mysterie

Cijfer: 7/10

Voormalig wonderkind Frank (Clooney), getekend door teleurstelling, en Casey (Britt Robertson), een pientere, optimistische tiener die barst van de wetenschappelijke nieuwsgierigheid, delen hetzelfde lot.

Samen gaan ze op een gevaarlijke missie om de geheimen te onthullen van een mysterieuze plek die zich in een andere dimensie bevindt, en alleen bekend staat als Tomorrowland. Na wat ze daar moeten doen zal de wereld – en zijzelf – nooit meer hetzelfde zijn.

Toen ik vorig jaar hoorde dat Britt Robertson in een film met George Clooney zou spelen werd ik zo razend enthousiast. Want dat kan toch niet anders dan een super geweldige film worden? Gelukkig werd ik dan ook niet teleur gesteld.

Wat mij meteen opviel toen ik de film begon te kijken was de sfeer. Het leek alsof ik een oude sciencefictionfilm aan het kijken was. Maar dan met veel betere visuele effecten. Al liet het verhaallijn steken vallen wat erg jammer was, want hierdoor had ik het idee dat het acteerwerk van Britt Robertson niet helemaal tot haar recht kwam.

Het acteerwerk van Raffey Cassidy was echter fantastisch. Zij als actrice voelde heel erg authentiek, wat niet alleen paste bij haar personage, maar ook bij de sfeer van de film. De chemie die zij wist te creëren samen met George Clooney voelde heel echt aan. Al was het ook een beetje creepy als je erover nadacht (een beetje a la vampier verhaal).

Iets wat ik totaal niet had verwacht voordat ik begon met kijken was dat ik keihard heb moeten zitten lachen! Er werd op de juiste momenten de spanning gebroken. Erg fijn, aangezien er best wel een heftig onderwerp wordt besproken.

Na bijna 2 uur aan mijn beeldscherm gekluisterd te zijn was ik verrast dat ik al bij de laatste scene was. Voor mijn gevoel was ik nog maar net begonnen met kijken. Het verhaal had even moeite met opgang te komen, daarna leek de rest van de film een aanloop te zijn voor het einde. Het voelde niet echt of er een hele hoge opbouw was. De structuur was vrij recht. Het einde vond ik te Hollywood. Waarom moet het einde altijd zoetsappig zijn?

Project T is een film die zeker leuk is om te zien met name op visueel gebied. Ik ben verrast door het geweldige acteerwerk van Raffey Cassidy en de chemie tussen haar en George Clooney. De film had een authentieke sfeer over zich en ik hoop meer van dit soort films te mogen zien in de toekomst.

Heb jij Project T al gezien?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


3 responses to “Project T | Filmrecensie

  1. Ik heb deze nog niet gezien, maar nu ik hem bij jou langs zag komen ging er wel even een lichtje branden. Zo van: oh ja, die wilde ik ook nog een keer zien.

  2. Ik vond de film héél mooi gemaakt, maar ik vond het verhaal ontzettend vaag en traag op gang komen. Voor mij was het dus een beetje een teleurstelling, maar Tomorrowland zag er wel ontzettend cool uit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.