Reading Challenge 2023

Gepost op January 23 2023 door Katja in Boeken / 0 Comments

Wat zijn mijn plannen op het gebied van lezen in het nieuwe jaar? Van mijn Goodreads challenge tot boeken lezen in een andere taal.

Goodreads challenge
Na het heftige jaar die ik 2022 noem, wil ik voor 2023 geen druk op mezelf leggen en dat is een challenge op zich. Ik wil genieten van alles wat ik lees. Voordeel is dat ik niet tot nauwelijks meer met recensie-exemplaren werk, dus als ik een keer geen zin heb in een bepaald verhaal, dan kan ik een boek nu gemakkelijker aan de kant leggen. Voor mij is “genieten” het sleutelwoord voor het nieuwe leesjaar en daarom heb ik mijn challenge op 12 boeken gezet. 

Duitse boeken/manga’s lezen
In plaats van een aantal te noemen, ga ik bijhouden hoeveel boeken en manga’s ik in het Duits lees. Tijdens het schrijven van deze blog heb ik mijn eerste manga in het Duits van het jaar al gelezen! Ik hoop veel in het Duits te kunnen lezen om zo uiteindelijk beter te worden in de taal en wellicht is 2023 het jaar dat ik eindelijk B2 haal voor mijn Duits? 

Mijn eerste Koreaanse boek
Naast Duits leer ik in mijn vrije tijd ook Koreaans. Mijn Duits gaat steeds beter en mijn Koreaans ook al liggen beiden talen bij mij beiden op een geheel ander niveau. Wel hoop ik dit jaar tenminste één Koreaans boek te lezen. Het maakt niet uit of het om een kinderboek, manwha of een ander op taalgebied simpeler boek gaat. Ik wil het een kans geven zelfs als ik nog niet alles begrijp.
De eerste helft van dit jaar heeft Duits mijn focus wat betreft lezen, dan heb ik tijd genoeg om op niveau te komen wat betreft Koreaanse grammatica etcetera, en hoop ik in de tweede helft van het jaar een boek in het Koreaans te kunnen lezen.  

Een geschiedenisboek lezen
Ik ben dol op geschiedenis en lees met regelmaat artikelen en essays, maar dit jaar wil ik mezelf uitdagen door een geschiedenisboek in het geheel te lezen. Ik heb er al een aantal op mijn lijstje staan. Van Korea tot Japan, van cultuur tot hoe verschillende talen zijn ontstaan. Genoeg in ieder geval om uit te kiezen. 

Een reisboek lezen
Het mag een verhaal zijn van iemand op reis, een boek vol korte verhalen of een memoir. Het maakt me niet uit. Ik heb weer zin om te reizen en sinds veel weer mogelijk is, wil ik weer dromen! Een boek over reizen klinkt voor mij als het perfecte begin. Oké, misschien lees ik het zelfs wel tijdens een van de reizen die ik in 2023 ga maken. De eerste reis staat in ieder geval gepland (tickets zijn geboekt, slaapplaats is geregeld!) en gaat naar Berlijn. Haha, wellicht niet heel verrassend, maar ik wil mijn vrienden weer zien en ik heb mijn tweede thuis (de stad) gemist. Ik kan niet wachten om naar mijn favoriete café te gaan, verschillende boekhandels te bezoeken en nog veel meer! 
Mocht iemand een aanrader hebben voor deze challenge, laat het me dan vooral weten, want ik heb op het moment nog geen enkel boek in gedachten. 

Hoe ziet jouw Reading Challenge van 2023 eruit?

Liefs,

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.