Recept Vegan Peanut Butter Cups

Posted on November 23 2020 by Katja in koken / 0 Comments

Een iets gezondere maar nog belangrijker… een vegan variant van de Reese’s peanut butter cups en met slechts 4 ingrediënten kan je ze heel makkelijk zelf maken.

Vegan Peanut Butter cups
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Diepvriestijd: 60 minuten
Totale tijd: 80 minuten
Porties: 10

Goed om te weten: met cup op de ingrediëntenlijst en in de instructies heb ik het over het Amerikaanse maatsysteem. Als ik het over het gerecht zelf heb, dan noem ik het peanut butter cups.

Ingrediënten
Voor de chocolade lagen:
1 cup pure chocoladedruppels
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Voor de laag pindakaas:
1/2 cup natuurlijke pindakaas
1/4 cup ahornsiroop
2 eetlepels gesmolten kokosolie

Instructies

 • Het recept maakt 10 peanut butter cups. Om het te maken gebruik ik siliconen muffinvormen en die leg in een bakplaat met muffinvormen.
 • Smelt chocoladedruppels en kokosolie gedurende 1 minuut in de magnetron, roer en verwarm verder met tussenpozen van 30 seconden tot de chocoladedruppels zijn gesmolten en de substantie glad is.
 • Giet ongeveer 1 of 2 theelepels van de chocolade substantie in de muffinvormen. Plaats de bakplaat ongeveer 5 tot 10 minuten in de vriezer om de chocolade te laten stollen.
  Let op: maak niet de gehele substantie op, want je bent nog een beetje nodig voor de bovenste laag.
 • Voeg in een andere kom de pindakaas, ahornsiroop en kokosolie toe. Doe het vervolgens in de magnetron voor ongeveer 15 tot 20 seconden of tot het mengsel licht gesmolten en gietbaar is. Vergeet niet om te roeren zodat het wordt combineert.
 • Haal de muffinvormen uit de vriezer en giet het pindakaasmengsel gelijkmatig in elke muffinvorm. Plaats terug in de vriezer en laat het ongeveer 5 minuten opstijven.
 • Giet de resterende chocolade in de muffinvormen.
 • Plaats de muffinvormen terug in de vriezer voor ongeveer 30 minuten tot een uur om volledig uit te harden.
 • Haal het daarna uit de vriezer en bewaar in de koelkast tot het klaar is om te serveren.
 • De peanut butter cups gaan ongeveer zo’n 5 tot 7 dagen mee in de koelkast. Wil je ze nog langer bewaren? Dan kan je ze ook in de diepvries doen en zijn de cups tot 2 maanden lang houdbaar.

Wat is jouw favoriete chocolade snack?

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.