Reisgeld #1: Vervoersmiddel & Slaapplek

Gepost op 11 juni 2016 door Katja in Reizen / 0 Comments

DSC_0064

Reizen, mijn hobby, maar niet de gooedkoopste. Ik plan reizen van te voren als in slaappplekken en mijn vervoersmiddel. Het is behoorlijk wat uitzoekwerk, maar dan hoef ik niet meer te stressen op plaats van bestemming.

Vervoersmiddel

Eén van de duurste dingen tijdens het reizen is het reizen zelf. Ik probeer (zoals bijna iedereen) de goedkoopste manier van reizen te boeken. Maar aangezien ik nog nooit met het vliegtuig heb gereisd en dat ook niet van plan ben wanneer ik alleen reis, kies ik daarom voor de trein als het even kan. Onlangs waren de treintickets naar Zuid-Frankrijk behoorlijk wat goedkoper en daar begon dan ook het plannen van mijn trip. Want ik ben dol op reizen met de trein. Waarom? Omdat het mij zo veel rust geeft. Ik kan ontspannen, naar buiten kijken en ondertussen weet ik dat ik snel bij mijn eindebestemming zal zijn.

Misschien ken je wel de Interrail pass? Zelf heb ik dit nog nooit geboekt, maar ik heb al minstens 20 verschillende reisjes in mijn hoofd gepland via deze website. Met deze pass kan je door verschillende landen reizen of door één in een bepaald aantal dagen. Erg tof en ik ben zeker van plan om ooit via deze website te boeken. Zeker wanneer mijn portemonnee het toe laat. Onlangs had ik weer een reisje gepland via deze website en die laat ik in deze post en in de vervolg post zien.

Naast de trein ben ik ook te porren voor een busreis. Het kan enorm lang duren, maar erg vind ik het bijna nooit. In Engeland heb ik 12 uur lang in de bus gezeten van Zuid naar Noord Engeland. Eerlijk is eerlijk. Je ziet net wat meer in de bus dan met de trein. Maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor de trein. Met name als het gaat om lange afstanden of de bus moet zo goedkoop wezen dat ik de bus verkies boven de trein.

Slaapplek

Niet geheel onbelangrijk. Daarnaast heb ik er ook nooit moeite mee om meer geld uit te geven aan een schone en fijne slaapplek. Ja, ik ben het type meisje die niet graag in een hostel slaapt. Niet dat ik het nooit heb gedaan. Eigenlijk al best vaak, maar dan deelde ik de kamer nooit met meer dan met 4 mensen (als je mijn tijd toen ik nog veel theater speelde niet mee telt, want toen sliep ik vaak in ruimtes met meer dan 16 mensen). Goed slapen in een schone omgeving vind ik belangrijk, want daardoor voel ik mij beter en dan is mijn reis wat er ook gebeurd een stuk fijner.

Hoe zoek ik deze kamers? Ik kijk eerst in mijn eigen netwerk. 50% van de tijd vind ik dan een kamer of een bank waar ik kan crashen. Zoals vorig jaar toen ik in Parijs was of aankomende zomer wanneer ik naar Berlijn ga. Tijdens het reizen zelf, terwijl ik al een slaapplek heb, ben ik aan het netwerken over slaapplekken. In Parijs leerde ik een meisje kennen uit Florida, Amerika. Ongeveer 2 maanden later sliep zij bij mij in het Noorden. Wanneer ik dan ooit naar Amerika ga, dan ga ik zeker een bezoekje brengen aan haar en haar broer die in LA woont of natuurlijk mijn vriendin in New York die ik heb leren kennen toen ik in een hostel sliep in Antwerpen 2 jaar terug.

Wanneer mijn netwerk niets oplevert, dan ga ik kijken naar… Eerder keek ik naar booking.com, maar nu ik weet dat Airnb bestaat kijk ik veel op die website. Vorig jaar toen we met Boekbloggers in het wild naar London gingen vond Emmy een appartement voor ons via Airnb. In mijn eentje heb ik nog geen gebruik gemaakt van deze website, omdat mijn reis die ik na London heb gemaakt naar Boedapest was en die had mijn vader geregeld.

Kosten

Het kiezen is nu gedaan. Vervoersmiddel is met de trein en mijn slaapplek is afwisselend een kamer van Airnb en in mijn eigen netwerk. Wat kost nou alles bij elkaar? Welke kosten komen er nog bij naast reizen en een slaapplek? Hoe zorg je ondanks dat je een beetje luxe wilt toch een niet al te dure reis hebt. Ook wanneer je geen slaapplek kan vinden in je netwerk? Dat vertel ik morgen in een aparte post over kosten.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.