Reisgeld #2: De kosten

Gepost op June 13 2016 door Katja in Reizen / 0 Comments

DSC_0061

Hoe ik mijn vervoersmiddel en mijn slaapplek zoek en regel kan je in deze post lezen. In deze post laat ik zien wat de kosten zijn en tevens de reis die ik had gepland. Kijk je mee?

Om te beginnen. Ik had de reis gepland, maar wegens dat het te duur bij elkaar werd heb ik de reis niet door laten gaan. Tevens wilde ik dat de reis langer zou duren dan 10 dagen, maar toch laat ik de reis zien die ik in gedachten had.

Side note: de prijzen die ik laat zien zijn ruim genomen. Dit zodat ik zeker weet dat ik voldoende geld heb voor mijn reis.

Excel

Ik vind excel super fijn werken voor wanneer ik mijn kosten allemaal op een rijtje wil zetten, zoals je hier onder kan zien.

reiskosten

Reis

Voor mijn reis was het de bedoeling dat ik eerst naar Marseille zou gaan met het goedkope treinkaartje van de Thalys. Na Marseille was ik van plan om met een Interrail kaartje te reizen door 3 verschillende landen: Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Mijn reis zou ik vervolgen naar Basel, München en Berlijn. Waarom deze plaatsen? Ik had zin in het strand en ontspannen in Marseille. Ik ben nog niet in Zwitserland geweest en dit leek mij een mooi moment. München en Berlijn staan alle lange tijd op mijn lijstje om te gaan bezoeken.

Slaapplek

Er staat hotel in het lijstje maar dat bedoel ik er niet mee. Ik kies namelijk voor een Airnb of iets binnen mijn eigen netwerk. Zoals je kan zien heb ik 40 euro per nacht berekent, dat is veel. Maar ik ga liever ruim zitten en aan het einde van de rit nog geld overhouden dan krap zitten op het einde van mijn reis.

Overig

Ik ben iemand die eten en drinken zo goedkoop mogelijk in probeert te kopen. Wanneer ik alleen reis voel ik niet de behoefte om elke avond uit eten te gaan. Daarnaast ben ik eraan gewend geraakt dat ik met een paar simpele tools een maaltijd kan maken zelfs in een hotelkamer. Voordeel van Airnb is dat je vaak de keuken mag gebruiken, dus dan wordt het helemaal makkelijk.Persoonlijk ben ik iemand die niet veel excursies maakt. Ik zoek dingen liever zelf uit, maar hiermee bedoel ik ook entree geld voor musea en die bezoek ik dan wel weer vaak. Daarnaast vind ik het leuk om een aandenken te hebben van de plekken waar ik ben geweest.

Plan

Dit is hoe ik mijn reizen plan. Wanneer dit is gepland ga ik kijken wat ik eventueel ga doen op de verschillende plekken. Zoals je in het excel bestand kan zien heb ik dat al een beetje gedaan en op basis daarvan kijk ik hoe lang ik op een bepaalde plek blijf. Maar soms kom ik achter iets nieuws waardoor ik mijn reis een beetje aanpas. De volgende stap? Ik begin met de slaapplekken en daarna de reis te boeken. Vervolgens pak ik mijn backpack in en hup het avontuur te gemoed!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.