Reisgids: eten & drinken in Dublin

Gepost op 9 september 2017 door Katja in Reizen / 0 Comments

Ierland staat bekend om gezellig eten, daar bedoel ik mee dat het eten wordt gegeten met een grote groep mensen. Onder genot van bier en muziek natuurlijk. Dit zijn mijn aanraders in Dublin!

Townhouse

Adres: 59 South William Street, Dublin 2, Ierland

Was je toevallig benieuwd waar ik de French toast met verse aardbeien heb gegeten uit het verhaal met de dagboeken? Nou dat was hier! Het Townhouse bevindt zich op de binnenplaats van de Powercourt. Het is luxe ingericht en er komt veel natuurlijk licht naar binnen. Voor je ontbijt en lunch kan je hier terecht. Het is een vrij rustige plek en je zal hier met name wat oudere mensen tegenkomen. Ondanks dat is het betaalbaar voor studenten. O, en eerder genoemde gerecht kan ik zeker aanraden.

Berry Lane Bistro

Adres: 39 Parkgate St, Arran Quay, Dublin, Ierland

Aan de west kant van Dublin richting Phoenix Park bevindt zich deze Bistro. Ze hebben heerlijke scone’s en croissants. De Bistro zelf is klein, maar ingericht met groot meubilair waardoor het een huiskamergevoel oproept.

Phoenix Park

Wanneer je door Phoenix Park wandelt dan kom je vanzelf een eetgelegenheid tegen en als je een beetje geluk hebt met het weer is, dan is het helemaal fantastisch! Ik kan het aanraden om door dit park te wandelen en daar een middag te spenderen. Met name als je echt even de rust wilt opzoeken. Met mooi weer is het in de avonden erg gezellig en zullen er verschillende groepen in het park zitten. Sporten, picknicken of kletsen met een groep vrienden.

Cumiskey’s

Adres: 11 Blackhorse Ave, Ashtown, Dublin 7, Ierland

Dit is ook een eetgelegenheid meer aan de westzijde van de stad. Wanneer je met de auto Ierland aan het verkennen bent, dan is hier genoeg parkeergelegenheid. Daarnaast is het buiten het centrum, dus de kans is klein dat je toeristen tegenkomt. Er hangt een gezellige sfeer, daar dragen de werknemers bij, het meubilair en de andere klanten. Het eten is werkelijk heerlijk en het zijn grote porties die je niet vaak meer tegenkomt.

The Cobblestone

Adres: 77 King St N, Smithfield, Dublin 7, D07 TP22, Ierland

Hier ben ik zelf niet geweest, maar ik heb geweldige verhalen gehoord over het eten en de live Ierse muziek. Ik had namelijk geen tijd meer om hier langs te gaan, dat vind ik ontzettend jammer. En daarom staat het hoog op mijn lijstje voor de volgende keer wanneer ik naar Dublin ga.

Tip!

Ik heb niet super veel eetgelegenheden genoemd in dit artikel, dat komt met name doordat ik veel at in mijn Airbnb om geld te besparen. Maar ik kan nog wel een paar tips geven als het gaat om restaurants. Wanneer je je meer in het centrum bevindt van Dublin, dan raad ik aan om van de hoofdwegen te gaan en in de zijstraten. Of volg het geluid van muziek, dan kom je ook vast in een gezellige pub. Wel een kleine side note. Niet in elke pub zijn toeristen welkom, bij die pubs zal dan ook bij de deur een bord hangen waarop staat dat toeristen niet welkom zijn.

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.