Reisgids: eten & drinken in Praag

Posted on April 13 2017 by Katja in Reizen / 0 Comments

Zelden heb ik tijdens een City trip zo lekker gegeten als in Praag. Ik heb werkelijk kunnen genieten van het eten, het prachtige uitzicht tijdens het drinken en leuke kletsgesprekken met de bediening. Ga jij binnenkort naar Praag? Dan zijn dit de adressen voor jou (ook voor wanneer je vegetarisch bent)!

Ik ben inmiddels heel wat aan het prutsen geweest met mijn site, maar op de één of andere manier kreeg ik maar niet mijn zelfgemaakte kaartje van Google op de site. Maar gelukkig kan je mijn kaart van de restaurant en barren wel zien via deze link! Ik heb de koffietentjes, barren, etc. vermeld onder drinken. En de plekken waar je kan lunchen/dineren onder het kopje eten gezet.

Handig om te weten: Op de meeste plekken in Praag mag binnen gerookt worden.

U Prince, dakterras

De meest touristische plek uit mijn lijst is het dakterras van U Prince. De cocktails zijn daar heerlijk. Echter, is het eten wel aan de prijs. Maar om even een mooi uitzicht te hebben op Old Town Square met een cocktail erbij, dan is deze plek perfect!

Back Doors

Een avondje uit zonder toeristen? Is salsa muziek je ding? Ga dan naar Back Doors! Samen met vriendin Rosa kwamen we begin van de avond aan in deze club/bar en het was super tof om de bar mee te maken toen het nog rustig was. Het personeel en de manager hebben met elkaar een klik en dat is op de werkvloer te zien. Ze hebben met z’n allen veel lol. En als ze denken dat de klanten even niet kijken, dan dansen ze de salsa. Niet veel later werd het behoorlijk druk, maar de leuke sfeer bleef hangen. Nadeel is wel dat ze niet tot nauwelijks Engels spreken. Maar ze doen wel moeite om je proberen te verstaan. O, en de cocktails zijn hier helemaal niet duur en dat terwijl het toch best een chique plek is. Het is handig om daar rekening mee te houden met je outfit.

Letná Beer Garden

Even een ontsnapping nodig van het drukke stadscentrum? Ga dan naar Praha 7 en kom naar dit park waar zowel Tsjechen en toeristen samen een biertje drinken. Tip: koop je bier niet bij de kiosk, maar loop naar een houten gebouw waar allemaal sportactiviteiten plaats vinden. Daar is ook bier te koop, die daar goedkoper is en de rij is veel minder lang. O, en hier kan je in het park ook naar de WC zonder te hoeven betalen.

Mama Coffee

Oké, ik heb nu wel genoeg plekken genoemd waar je lekker alcohol kan halen. Nu een plek waar je de volgende dag met een kater naar toe kan gaan. Of waar je naartoe kan als je vanaf het Dansende gebouw naar Old Town Square loopt. Rosa vond de koffie daar erg lekker. Zelf nam ik een huisgemaakte limonade die heerlijk verfrissend was.

U Prince, dakterras met een cocktail

Globe Bookstore & Café

Het kan liggen dat wij net op die dag onvriendelijk personeel hadden. Maar goed, het personeel was totaal niet klantvriendelijk. Gelukkig was het eten wel lekker. Daarnaast waren er veel nationale als internationale studenten hier te vinden. En hé, eten op een plek omringt door boeken is altijd goed toch?

Wine Food Market

Op onze eerste avond in Praag aten we dichtbij ons appartement. Deze plek had onze Airbnb host aangeraden. Hier komen nauwelijks toeristen en het zit er elke avond stam vol met Tsjechen. Het personeel is hier erg wisselend. De één is heel vriendelijk en de ander heeft niets met toeristen. De eerste avond vonden we het prima. Het eten is daar heerlijk en er hangt een gezellige sfeer. Daarnaast konden we daar ook ons ontbijt voor de volgende dag halen en dat deden we ook.

Op onze laatste avond wilden we hier opnieuw eten. Alleen hing er net die avond een minder leuke sfeer en waren bijzonder genoeg de andere klanten behoorlijk onvriendelijk. Daarom besloten we om naar mijn favoriete restaurant te gaan; Local Blok. Deze plek ik bespreek ik verder naar onderen.

Zlatý Klas

Op onze tweede avond aten we hier. Opnieuw een een plek waar we geen enkele toerist tegenkwamen. En het eten is hier heer-lijk! Dit is de plek waar je naartoe gaat voor wanneer je Tsjechische delicatesse wilt gaan eten. Neem daar de potato chips (het heet anders op de Tsjechische kaart en is een Tsjechische delicatesse en is heel anders dan wat je misschien gewend bent), je zal daar geen spijt van krijgen. Tip: Als je daar bier neemt let dan goed op hoeveel bier je drinkt. Want zonder te vragen schenken ze bij. Tenzij je natuurlijk dronken uit de bar wilt rollen. 😉

Local Blok

Als het gaat om eetgelegenheden, dan is dit mijn favoriete plek in Praag. Hier kwamen we op onze derde en vierde avond tijdens ons verblijf. Het personeel is enorm vriendelijk. Ze spreken niet tot nauwelijks Engels, maar ze doen heel veel moeite om je proberen te verstaan. Daarnaast is er een Engelse kaart dus met aanwijzen op de kaart kom je sowieso erg ver.

Local Blok wordt goed bezocht door Tsjechische studenten en er hangt een leuke sfeer. Dit restaurant kan je misschien beter een hangout noemen in sportsferen. Er hangen veel foto’s door het restaurant heen van sporters, er zijn grote witte schermen waar de grote wedstrijden op uitgezonden worden en voor je aan het eten begint kan je in de kelder van het restaurant eerst een muur beklimmen. Daarnaast kan je in de zomer ook zitten op de binnenplaats. En het eten? Neem de burger! Praag is namelijk een burger stad en ik heb nog nooit zo’n lekkere burger gegeten dan hier!

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.