Personal Update: Een nieuw ritme

Gepost op 3 april 2017 door Katja in persoonlijk / 0 Comments

En toen woonde ik alweer twee maanden in het Noorden. Heel gek. Ik kan me niet eens voorstellen dat het al zo lang is. Vandaag dus een nieuwe update over mijn leven en mijn nieuwe ritme. Lees je mee?

De verhuizing

De verhuizing terug naar het Noorden was een enorm gek gevoel, dat kan je hier en hier lezen. Nu inmiddels twee maanden later is het gevoel niet zo heel veel veranderd. Ik kan namelijk ook niet geloven dat het alweer twee maanden is dat ik terug ben. Soms zijn er dagen dat ik niet eens het gevoel heb dat ik überhaupt ooit weg ben geweest. Terwijl ik op andere dagen het gevoel heb dat ik nog maar een week geleden terug ben verhuisd. Het is best een gek idee dat er zoveel dingen hier zijn veranderd toen ik nog in Utrecht woonde. Ondanks dat ik in Utrecht woonde ging het leven hier in het Noorden gewoon door. Voor mijzelf vind ik dat af en toe toch lastig te begrijpen, aangezien ik het proces niet zelf heb kunnen zien, maar nu het resultaat wel zie.

Nieuw ritme

Dat ik mijn werk in Houten vanaf dag één miste maakte het vinden van een nieuw ritme enorm lastig. Vier dagen in de week zat ik vanaf 07:30/08:00 op kantoor achter mijn computer en verliet het gebouw tussen 16:00 en 16:30. Daarna kookte ik voor mezelf om in de avond aan mijn huiswerk te gaan of nog even te bloggen. Nu heb ik een heel ander ritme. De tijd wanneer ik eerder op kantoor was, is nu de tijd dat ik opsta uit bed. De ochtenden staan voor mij in het teken om mails te beantwoorden, bloggen en bezig voor school. In de middag werk ik meestal aan een freelance klus en de avonden spendeer ik aan vaak nog even doorwerken of school.

Ik moet bekennen dat ik het nog best lastig vind om mezelf vrije tijd te geven. Juist nu ik een behoorlijk groot structuur ding mis in mijn leven en dat was naar kantoor gaan. Ik vind het met name lastig om mezelf tijd te gunnen om te gaan bloggen. Wanneer ik blog voel ik me vaak schuldig, omdat ik die tijd ook aan andere dingen had kunnen besteden. Het is eigenlijk best krom die gedachten, aangezien ik juist voor deze nieuwe levensstijl heb gekozen, zodat ik onder andere meer tijd kan besteden aan bloggen. Voor alsnog is het wennen dit nieuwe ritme. Maar ik ben onwijs blij dat ik tegenwoordig aardig wat meer slaap krijg, omdat mijn dagen een stuk rustiger zijn ingedeeld.

Reizen

Begin maart ging ik samen met vriendin Rosa naar Praag. Ik heb onwijs genoten van deze stad en het was enorm gezellig. Mijn plan was om meteen een nieuwe reis te plannen, maar school wordt een stuk drukker in de laatste periode waardoor ik op het moment niet meer van plan ben om binnenkort nog een reis te maken. Gelukkig heb ik in het weekend van YALFest samen met Jessica een kamer bij een Bed & Breakfast in Haarzuilens geboekt. Waardoor ik nog een soort van er tussenuit ga. Misschien dat ik nog iets last minute ga boeken voor in de meivakantie, maar daar over heb ik nog geen concrete plannen.

Voor aanstaande zomer had ik plannen, maar die heb ik volledig omgegooid. Daar zijn twee reden voor. Eén: Ik had mijn reis dan afgelopen winter al moeten boeken, zodat de prijzen voor solotravelers lager is. Want inmiddels is het haast niet meer te betalen. Twee: Na deze zomer zit ik in mijn laatste jaar en daarvoor moet ik ontzettend veel doen. Want ik probeer namelijk een vier jarige opleiding in drie jaar te doen en daar komt heel wat bij kijken. Ik ga proberen om nog even dit najaar weg te gaan en anders ga ik pas eind dit jaar op vakantie naar Schotland.

Liefs,


 

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.