Reisgids: Vegan café’s en restaurants in Düsseldorf

Gepost op 15 februari 2024 door Katja in Food Corner, Reizen / 0 Comments

Als het even kan wil ik in de komende jaren terug naar Düsseldorf, want wat een heerlijke stad vol lekker eten en drinken!

Veel reizigers laten Düsseldorf links liggen en gaan doorreizen naar Keulen. Begrijpelijk, en dit zegt iemand die Keulen nog nooit heeft bezocht. Maar je hoeft een stad niet te bezoeken om te weten dat het een rijke geschiedenis heeft, of toch wel? Want al is Düsseldorf een stuk minder bekend, de stad heeft onwijs veel te bieden. Het bevat zelfs een geschiedenis waar veel Duitsers niet vanaf weten. Ik stuitte er per ongeluk op toen ik onderzoek deed voor mijn Koreaanse en Japanse studie. Dat maakte me zo enthousiast dat ik besloot om vorig jaar naar de stad af te reizen.

Wanneer je het treinstation uitloopt, loop je al snel Little Tokyo in. Düsseldorf heeft namelijk de grootste Japanse community van Europa. Je kan er zelfs een internationale Japanse school en Japanse kinderdagverblijven vinden! Ongeveer 4 straten zijn geheel voor Japanse en andere Aziatische landen ingericht, maar er zijn op verschillende plekken in Düsseldorf Aziatische cultuur terug te vinden. In deze blogpost zal ik niet verder ingaan op de cultuur of geschiedenis die heel fascinerend is, want anders wordt het veel te lang. In ieder geval, dit is echt een stad als je de Aziatische cultuur wilt proeven zonder Europa te verlaten.

COCO Café
Mijn reisgenoot en ik besloten bij aankomst in de stad te gaan chillen bij dit Koreaanse café voordat we naar onze Airbnb konden. Met een ruim aanbod aan koffie (plantaardige melk mogelijk!) konden we ons opladen. Uiteraard volgt dit koffiehuis de laatste trends uit Korea, dus je kan ook verschillende desserts bestellen. Mocht je in de stad verblijven en je wilt ergens werken dan is dit ook een zeer geschikt café, aangezien een gedeelte van de ruimte erop ingericht is om te werken of studeren. Bonus: het café is ook nog eens tot laat open!

Copenhagen Coffee Lab
Voor lunch gingen we naar een van de locaties van deze keten. Grappig genoeg voelt het niet als een keten aan. De inrichting is zeer warm en het voelt alsof je in een bakkerij zit. Tot deze trip had ik nog nooit eerder van dit merk gehoord, maar ik ben zeker fan. Niet alleen vanwege het menu, maar ook de service medewerkers die graag met je meedenken. Zo kon ik ervoor kiezen om mijn muffin pas na mijn warme broodje geserveerd te krijgen. Versheid vinden ze namelijk zeer belangrijk net als dat er ook genoeg vega(n) opties zijn.

To1980 VEGAN

To1980 VEGAN
Voor avondeten gingen we voor Vietnamese Street Food. We namen beiden een verse limonade en een grote bowl. Er is genoeg keuze en alles is uiteraard vegan. Wel is het aan te raden om te reserveren als je zeker wilt zijn van een tafel. Het kan namelijk behoorlijk druk worden en dat is terecht, want de sfeer zit er goed in, prachtige decoraties, en vers eten en drinken. 

Hala Empanada at KiT Café
Als ik veel beweeg, zeker tijdens een trip met veel wandelen, dan kan je me echt blij maken met een warme lunch. Er zijn verschillende kaarten bij dit restaurant: eentje als je lunch wilt meenemen om nog dichter bij de rivier te zitten, wat je kan eten op het terras en daarvan is er ook een vegan versie. Om eerlijk te zijn kan ik de empanadas nog steeds proeven door er enkel aan te denken! Heerlijk aan het water op het terras smulden we van het eten voordat we langs de rivier naar Altstadt liepen. Dit café voelde alsof je op vakantie bent! Oh, en leuk weetje: in de kelder van het café zit een museum/galerie met wisselende tentoonstellingen. 

Gut & Gerne
Dit is een chocolaterie, maar ik wil ‘m toch graag benoemen. Want deze chocolaterie heeft ook veel vegan bonbons en andere lekkernijen. Lopend door Altstadt kan ik me voorstellen dat een knusse plek als deze een grote glimlach op je gezicht tovert.  

Hulala
Tijd voor cocktails of mocktails? Lunch, diner of gewoon omdat je zin hebt om wat te drinken. De drankjes zijn heerlijk en zitten ook zeker niet in kleine glazen waardoor je er wel even van kan genieten. Met een ruime keuze op de menukaart is dit een heerlijke plek om met vrienden tijd door te brengen. Dankzij de sfeer en kleurige aankleding kan je je hier goed vermaken terwijl je ondertussen geniet van alles wat het restaurant te bieden heeft. 

Buur Deli
Op onze laatste dag in de stad stuitten we op deze leuke plek. De uitstraling, sfeer en het publiek was totaal niet wat we hadden verwacht, maar juist daarom super leuk. De koffie vond ik hier echt goed en extra fijn dat er een ruime vegan melk keuze aanwezig is. Ook op de menukaart kan je met gemak iets vegan lekkers voor ontbijt of lunch vinden. Ik genoot in ieder geval met volle teugen van de pancakes. 

Er was nog zoveel meer wat we wilden ontdekken, van musea tot andere buurten en restaurants. Diner hebben we namelijk tot twee keer toe in onze Airbnb gegeten, omdat we moe waren na een lange dag in de stad. En er waren eigenlijk ook best wel veel restaurants dicht in Little Tokyo die we op het oog hadden om daar te gaan eten. Blijkbaar gaan veel restaurants in september op vakantie na een drukke zomer. Handig dus om hier rekening mee te houden als je veel restaurants wilt uitproberen in deze buurt. 

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.