Reizen met een nieuwe mindset

Posted on April 5 2022 by Katja in Reizen, Schrijfsels / 0 Comments

Reizen vind ik leuk om te doen. Van het plannen tot het onderweg zijn. Maar inmiddels is er wat veranderd in hoe ik in de toekomst wil reizen. 

Slow travel
Ik heb het al in eerdere blogs genoemd en dat is dat ik er meer baat bij heb om voor langere tijd op dezelfde plek te verblijven. Niet alleen vanwege mijn freelance opdrachten, maar ook omdat ik het leuker vind om een plek echt goed te leren kennen. Ik hoef niet de hele wereld over te reizen, want ik geef de voorkeur om een aantal gebieden echt goed te leren kennen. Het kan om verschillende redenen zijn, omdat ik rust wil, een taal (beter) wil leren spreken of me meer wil verdiepen in de cultuur. 

Vrienden zien
Daarnaast begin ik ook steeds meer de voorkeur te hebben om naar plekken af te reizen waar ik ook (reis)vrienden weer kan ontmoeten. Er zitten vrienden tussen die ik al jaren niet heb gezien, maar in al die tijd hebben we wel contact met elkaar gehouden.
Hoe graag ik ook nieuwe plekken zou willen ontdekken, voor nu gaat mijn voorkeur er toch naar uit om bekende gezichten te zien. 

Atlanta, Amerika
In 2020 zou ik voor het eerst buiten Europa op reis gaan en de bestemming zou Atlanta zijn. Het lijkt me super leuk om het museum te bezoeken van Coca-Cola, maar ook de vele andere musea en galeries die de stad rijk is. En net buiten de stad vind je natuurgebieden zoals Tallulah Gorge en Amicalola Falls.
De belangrijkste reden waarom ik naar Atlanta zou willen gaan is om een vriendin te bezoeken die ik al jaren niet heb gezien en niet alleen vanwege de bekende reden. We zouden elkaar een keer tijdens het reizen treffen, maar omdat ze een tijd ziek was ging dat niet. Toen ik later vertelde dat ik naar Amerika zou willen komen, was het vanwege de al te bekende reden dat het niet ging. 
Inmiddels heeft ze recent een huis gekocht net buiten de stad bij een prachtig natuurgebied. We hopen dat ik haar daar kan bezoeken ergens in de komende twee jaar, want ik kan niet wachten om haar eindelijk weer te zien!

Salerno, Italië
Een stad waar in dit geval een vriendin van mij woont die ik nog nooit in levende lijve heb ontmoet. We praten sinds dit jaar al 5 jaar met elkaar zonder elkaar ooit in het echt te hebben gezien. Een gezamenlijke passie voor filosofie, schrijven en mode heeft ons bij elkaar gebracht. 
En nu is het extra speciaal omdat ik bezig ga met Italiaans leren. Ik hoop dat we elkaar dit jaar en anders volgend jaar kunnen zien. Het geeft me in ieder geval de tijd om alvast de basis onder de knie te krijgen, voordat ik de taal verder leer terwijl ik er ben.
Onderweg naar het zuiden (of juist op de terugweg) lijkt het me leuk om een aantal andere steden te zien zoals Rome en Verona. Ik heb al verschillende plekken in het land mogen zien, maar er valt nog ongelooflijk veel meer te ontdekken. 

Brighton, Engeland
De enige stad die ik niet wil bezoeken om vrienden te zien, maar vanwege een geheel andere reden. Naast dat ik weer reiskriebels krijg, heb ik ook kriebels om nieuwe tatoeages te laten zetten. Mijn tattoo artist zit in Brighton en laat dat nou net ook de stad zijn die vele vegan pubs kent! Als vegetariër en parttime veganist is dit een van de makkelijkste plekken voor mij om te eten. Weet je hoe fijn het is als je naar een restaurant of pub gaat en je alles van de menukaart kan bestellen? En dat het ook meer is dan alleen een salade of iets met spinazie, geitenkaas en paddenstoelen. Gelukkig zijn de menu’s in Brighton heel wat creatiever.

Berlijn, Duitsland
Voor sommigen is het Londen en voor anderen is het Parijs, maar voor mij is het Berlijn! Begrijp me niet verkeerd, eerder genoemde steden vind ik ook erg tof, maar zelf ben ik dol op Berlijn. Ondanks dat ik afgelopen winter zelfs woonde in Berlijn kan ik geen genoeg krijgen van de stad. Het liefst zou ik er nu al weer terug willen zijn. Om mijn vrienden te zien, naar mijn favoriete cafés te gaan en nog meer van de stad ontdekken want van Berlijn kan ik geen genoeg krijgen!

Mijn manier van hoe ik wil ontdekken is veranderd… 
Ik heb geen idee wanneer mijn volgende reis op de planning staat. Wel weet ik hoe ik in de toekomst wil reizen anders zal zijn hoe ik in het verleden heb gereisd. Mijn winter in Berlijn voelde als een voorproefje hoe ik dat reizen vanaf nu zou willen aanpakken. Ik vond in die tijd een balans tussen werken en plezier, het ontmoeten van vrienden en ook mijn eigen ding doen. Deze manier van reizen laat ook veel meer een indruk op mij als persoon achter. Het geeft meer kleur aan mijn manier van denken wat zo zijn uitwerkingen heeft op andere gebieden in mijn leven en ik zou het niet anders willen.

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.