Duits en Koreaans #3 | Studie Update

Posted on March 28 2022 by Katja in Studeren / 0 Comments

Talen leren is een hobby die ik al een paar jaar koester, maar hoe gaat het er op het moment mee? 

Afgelopen winter was mijn focus Duits, aangezien ik in het fijne Berlijn woonde. Ik ben dol op die stad en al kan je daar zeer goed terecht met Engels toch heb ik al langer de wens om Duits te spreken. Maar omdat Duits de focus had, was ik veel minder bezig met Koreaans en daar wil ik vanaf nu verandering in brengen. 

Duits
Deze taal heeft nog steeds mijn focus. Grotendeels aangezien ik langzaam ook begin te werken in deze taal. Ik vind het tof om met Internationale bedrijven te werken en er steeds meer vraag is naar mensen die naast Nederlands en Engels ook Duits spreken. Voor mijn werk als manuscriptlezer ga ik dit jaar namelijk officieel aan de slag als Duitse manuscriptlezer en daar ben ik zo blij mee! Ik hoop dat er uiteindelijk nog meer werk in die richting op mijn pad komt. 

Maar hoe gaat het nu met de taal leren? Ik leer minder direct en meer indirect. Door te kletsen met mijn Duitse vrienden en tv-shows te kijken. En daardoor blijf ik groei zien! Ik begin zelfs nu heel langzaam makkelijker in het Duits te denken. Dat is voor mij meestal een grote stap voordat mijn spraak beter word, dus ik ben hier natuurlijk super blij mee.

Ritme
Vanaf deze week wil ik weer bezig met bewust een taal leren. Grammatica zit het meeste kwa Duits wel goed. In ieder geval in de gesprekken die ik op het moment voer, daarom ga ik me op het moment meer inzetten om mijn woordenschat te vergroten.
Ook wil ik een manier vinden die voor mij het beste werkt om woorden beter te onthouden, want dat gaat nog niet altijd even soepel. Ik heb een tijd digitaal gewerkt, omdat ik in Berlijn woonde en niet mijn schriften wilde meenemen. Toch merk ik bij mezelf dat ik het beste onthoud wanneer ik met pen en papier werk. Dus dat ga ik vanaf deze week aanpassen in mijn studieschema en ik hoop dat ik dan nog sneller en meer groei zie. 

Koreaans
Op het moment leer ik niet heel veel Koreaans. De laatste keren ben ik alleen bezig geweest met nieuwe woorden leren in een online omgeving. Net zoals bij Duits merk ik helaas dat ik het veel minder onthoud.
Daarnaast lijkt het mij handig om eerst oude gemaakte grammatica lessen door te nemen om vervolgens weer verder te gaan met mijn online lessen voornamelijk in grammatica. 
Op die manier houd ik de talen gescheiden, aangezien ik dan voor Duits me richt op woordenschat en met Koreaans op grammatica. Ik denk dat dat fijner werkt voor mijn hoofd. Want ondanks dat ik talen leuk vind om te leren, is het niet mijn sterkste kant. 

En Italiaans dan? 
Zoals je kon lezen in mijn blog “Taaldoelen” is het mijn plan om dit jaar ook aan Italiaans te beginnen. En het is nog steeds mijn wens om dat te doen. Maar eerst wil ik net een stapje hoger zitten met Duits en ik wil ook graag eerst weer op de rit zitten wat Koreaans betreft. Wanneer dat allemaal goed zit, dan ga ik officieel van start met Italiaans! Ik kan eigenlijk niet wachten, want ik heb er heel veel zin in. Ik hoop ergens halverwege of aan het einde van de lente te starten aan mijn Italiaanse lessen. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet zeker, maar tegen die tijd zal ik er wel een update over schrijven. 

Liefs,

Tags: , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.