Unboxing Snowdrop OST Album

Posted on March 25 2022 by Katja in Music Room / 0 Comments

Onlangs kwam mijn bestelling, Snowdrop OST album, van de webshop Hey!Hallyu binnen. Kijk je mee met de unboxing?

Jisoo van BlackPink (mijn favoriete meidengroep binnen K-pop) speelt voor de eerste keer de hoofdrol in een serie. Ze is al eerder in verschillende K-drama’s verschenen, maar dat ging altijd maar om een scène. In Snowdrop mocht ze meteen de hoofdrol op zich nemen en ik ben zo blij voor haar! Eigenlijk was het namelijk de bedoeling dat ze bij YG entertainment als actrice zou worden aangenomen, maar in plaats te blijven hangen bij de agency ging ze binnen hetzelfde bedrijf door naar het record label. En daar kwam ze terecht in BlackPink na een aantal jaar trainen. 

Ik vind het jammer dat de K-drama van Jisoo en de andere meiden met hun eigen soloprojecten in 2021 de overhand hadden, want daarom brachten ze als groep, BlackPink, niets uit. Maar tegelijkertijd vind ik het heel tof dat Jisoo haar acteer carrière na jaren toch eindelijk van start is gegaan. 

Maar wat is een OST? Wellicht heb je het al geraden of je wist het al, maar voor wie het niet weet: OST staat voor official soundtrack. Tijdens de K-drama Snowdrop hoor je op de achtergrond muziek. Soms bestaande uit nummers die al langer bestaan en andere keren zijn er nummers speciaal gemaakt voor de tv-show. 

Op de envelop die bij de soundtrack zit, zie je op de achterkant alle nummers die op de twee CD’s staan. In de envelop zelf zitten film foto’s die een zeer luxe uitstraling hebben. Een van mijn K-pop planken ga ik inrichten voor Snowdrop en daar kan ik deze mooie foto’s goed voor gebruiken.

De foto’s zijn zeer afwisselend en ik zou willen zeggen dat het perfect bij de K-drama past, maar dat kan ik niet weten. Ik heb Snowdrop namelijk nog niet gezien. Maar inmiddels staat het op de Nederlandse Disney Plus, dus binnenkort zal ik mijn abonnement herstarten en kan ik het gaan kijken.

Als laatste zit in de envelop polaroids die gemaakt zijn op de dag van de première of de persconferentie (of beiden), dat weet ik zo niet. Wel vind ik het leuk dat ze op deze manier een beeld van achter de schermen hebben toegevoegd.

Het fotoboek is gemaakt van linnen op een harde kaft waardoor het een luxe uitstraling geeft en tegelijkertijd erg passend is voor de tijd waarin de drama zich afspeelt. Het verhaal speelt zich namelijk af gedurende de opstanden in de jaren tachtig in Zuid-Korea. 

Voorin in het fotoboek vind je de eerste CD en achterin zit de tweede CD.

De foto’s zijn van enorm hoge kwaliteit en ik vind het leuk dat de foto’s het verhaallijn volgen van de tv-show. Ondanks dat ik de drama nog niet heb gezien, heb ik er al wel veel over gelezen en het is duidelijk dat het fotoboek het verhaallijn volgt. Ik vind het sterk dat de makers van het fotoboek ervoor hebben gekozen om ook de gruwelijke beelden erin te stoppen. Meestal zou dat niet worden laten zien in een fotoboek, maar ze schuwen er juist niet van weg om het verhaal te vertellen zelfs als het gaat om promotiemateriaal. 

Ik ben in ieder geval erg blij met het fotoboek en de CD’s staan met regelmaat op de achtergrond aan wanneer ik aan het werk ben, aangezien het daar de perfecte muziek voor is.

Heb jij Snowdrop al gezien?

Liefs,

Tags: , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.