Reizen: Praag #2

Posted on March 17 2017 by Katja in Reizen / 0 Comments

Praag kan ik zeker aanraden voor een lang weekend weg. Samen met vriendin Rosa heb ik genoten van deze stad. Van de architectuur, de rijke geschiedenis van de stad en de zon. De zon maakte onze vakantie he-le-maal af!

Onze belevenissen van de eerste twee dag in Praag kan je hier lezen.

Dag drie en wat scheen de zon! We gingen die dag op tijd op pad, want Rosa had gehoord over een markt bij de rivier. De markt vond plaats in de buurt Nové Mêsto, bij tramhalte Podolskā.

Op de markt kochten we een Tsjechische lekkernij die we opaten terwijl we langs het water liepen. En wat een schitterend uitzicht terwijl we de zon op onze snoet hadden.

Per toeval liepen we langs het dansende gebouw. Ik ben in al behoorlijk wat steden geweest, maar Praag wint het als het gaat om de architectuur.

Ik bedoel het is onmogelijk om niet niet vrolijk te worden van al die kleurrijke gebouwen. Of zoals Rosa het zo mooi zei: het zijn allemaal suikertaarten.

Op een gegeven moment lieten we de rivier links liggen en gingen we de buurt Nové Mêsto verder bewonderen. We werden niet teleurgesteld met de prachtige roze en geel gekleurde gebouwen. Het was inmiddels half 11 en we kregen zin in koffie. daarvoor gingen we naar Mama’s Coffee (de plekken waar wij hebben gegeten en gedronken die zeker de moeite waard zijn zal ik in een aparte blogpost plaatsen).

Uiteindelijk ging ik voor een limonade. Met die zon drink ik namelijk liever een echte dorstlesser. Het was een ontzettend hip café waar veel jongeren waren. En… geen toeristen (op ons na) te vinden.

Praag wist mij elke keer weer te verrassen. Welke straat we ook inliepen. De buurt Nové Mêsto stond eigenlijk helemaal niet hoog op mijn lijstje om te zien. Maar ik kan het zeker aanraden om het te combineren met de zaterdagochtend markt.

Vanaf de markt liepen we een lange kronkelweg naar Old Town Squire. Toen was het letterlijk onze tijd verdoen totdat de klok zou afgaan een halfuur later.

De astronomische klok is misschien wel het meeste toeristische plek van heel Praag. Doordat we in het voorseizoen naar de stad gingen hadden we niet super veel toeristen gezien. Maar wanneer je naar Old Town Squire gaat zijn het alleen maar toeristen.

Nadat we de klok zagen afgaan gingen we naar het dakterras van hotel U Prince die zich ook bevindt aan Old Town Squire. Op het terras hadden we een mooi uitzicht over de stad en beiden bestelden we een cocktail. Het was daar te duur om te lunchen vonden wij. Na het hebben genoten van het uitzicht haalden we een broodje een straat verderop.

Na het broodje pakten we de tram naar de buurt Holešovice. We wilden graag nog meer genieten van het prachtige weer en uitzicht van de stad. Dus gingen we naar park Letná. Eén van de grootste parken van de stad waar je kan genieten van het uitzicht, live muziek en… bier! Van oud tot jong, van Tsjechen tot Canadezen. Iedereen zat daar op het terras waar een gemoedelijke sfeer hing.

In de namiddag begon het kouder te worden. Te koud om zonder jas buiten te lopen. We besloten om terug te gaan naar het appartement om daar even te chillen. In de avond gingen we uiteten in mijn favoriete restaurant van de hele trip. Lokalblok, niet helemaal een restaurant eerder een soort hangout/sportcafé die een upgrade had gekregen. Hier waren veel jongeren te vinden, geen toeristen (het personeel was zelfs geen toeristen gewend), er hingen verschillende sportfoto’s aan de wanden en in de kelder was er een klimmuur. En het eten? Dat was fantastisch!

De avond sloten we af in een club met cocktails. Wat een onwijs fijne dag was het! Binnenkort plaats ik deel drie.

Liefs,


 

 

 

De foto’s waar ik opsta zijn gemaakt door lieve Rosa. Wil je meer foto’s van Praag zien? Check dan zeker even haar Instagram.

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.