Review Eden Perfumes

Posted on December 18 2019 by Katja in Cosmetica / 2 Comments

Eden Perfumes verkoopt parfums die 100% vegan zijn en niet getest op dieren. Daarnaast denken ze ook nog aan de wereld om ons heen.

Tijdens mijn reis door het zuiden van Engeland in 2018 wilde ik graag de vegan hotspots van Brighton zien. En dat is goed gelukt sinds er heel veel plekken in Brighton zijn waar je vegan kan eten of producten kan halen. Zo vond ik uiteindelijk Eden Perfumes. Parfums voor betaalbare prijs en dat terwijl ze dierproefvrij, vegan en milieuvriendelijk zijn. Niet te vergeten ruiken ze ook zeer goed!

Eden denkt aan de wereld om ons heen. Als het flesje van de parfum leeg is, dan kan je het bijvullen. Je betaalt dan niet het volle bedrag, maar een gereduceerd tarief. Vullen? In plaats van dat de parfum voorverpakt is, wordt het gevuld waar je bij staat als je naar de winkel gaat. Maar je hebt ook de mogelijkheid om het online te regelen. Er staat een uitgebreide uitleg op hun website.
Daarom ziet elk flesje er het zelfde uit. Zelf vind ik het totaal geen nadeel. Ze plakken namelijk een nummer op de onderkant van het flesje en ze zeten het ook nog eens op het doosje. Ik vind het juist een heel goed iets dat ze zich niet bezighouden met het mooiste flesje, maar juist er ook aan hebben gedacht om dit gedeelte van het proces milieuvriendelijk te houden. Toevallig hebben niet al mijn Eden parfums dezelfde kleur. Dat is hoe ik ze heel makkelijk uit elkaar kan houden. De één is volledig transparant, de ander geel, weer een ander oranje en eentje lijkt een groenige ondertoon te hebben.

Tijdens mijn bezoek aan de fysieke winkel ging ik samen met een medewerker op basis van een paar kernwoorden op zoek naar de juiste geur voor mij. Ze hebben geuren voor mannen, vrouwen en unisex. En in de laatste categorie vond ik mijn favoriete parfum!

No.479 Molecular 1 – Woody Floral Musk Unisex
Ik wilde gaan voor een parfum die mij doet denken aan wandelen in een bos op een koude winterdag terwijl de eerste bloemen zich al een weg naar boven vinden. En dat is precies Molecular 1. Hoofdingrediënten zijn: musk, hars en hout. 

Onlangs heb ik drie geuren mogen ontvangen in samenwerking met Eden Perfumes. Ik gaf de volgende drie dingen aan: ik ben dol op fruitig, frisse en hout achtige geuren. De lieve werknemers kwamen met de volgende geuren:

No.017 Light Blue – Floral Fruity Women’s
Voor ik de beschrijving las moest ik bij deze geur denken aan een frisse zomerdag. Dit is een typische geur voor overdag en dankzij de frisse geur zou het elke dag gedragen kunnen worden. Toch denk ik zelf dat ik ‘m meer zal gaan dragen in het voorjaar en in de zomer. Hoofdingrediënten zijn: citroen, appel en bamboe.

No.432 Tender Enchanté – Floral Fruity Women’s
Dit is een geur die ik elke dag zou kunnen dragen en het maakt niet uit in welk seizoen. Daarnaast is dit een geur die voor zowel overdag licht genoeg is, maar door de amber ook geschikt is voor de avond. Ik vind ‘m chique ruiken zonder dat het overdreven is. Hoofdingrediënten zijn: Kweepeer, jasmijn en amber.

No.440 – Oriental Woody
Nee, dit is enorm balen. Deze geur kan ik niet meer vinden op de website. Het enige wat ik me nog kan herinneren toen ik de geur voor het eerst rook nadat ik ‘m uit de doos had gehaald is dat de geur bij de oriental woody hoort. Het is dan ook een mix van fruit, bloem, een exotische geur en hout. Gelukkig is deze combinatie niet overweldigend. Het doet me juist denken aan een wandeling op een mooie lentedag.

Conclusie
Ik heb nog nooit een parfum gehad die zo goed en lang blijft zitten. En het zijn geuren waar ik niet op uitgekeken raak. Eden voelt voor mij authentiek en heeft een geheel eigen stijl. Ik kan het maar niet vaak genoeg zeggen, maar ze zijn mijn favoriete parfum merk geworden in het afgelopen jaar.

Eden heeft voor iedereen wat: vrouwen, mannen of unisex (mijn favoriete geur is de laatste!). Het personeel in de winkel is vriendelijk en helpen je graag met het uitzoeken van het juiste geur. Ook als je niet zonder die ene geur van een bepaald merk kan die nog wel wordt getest op dieren. Eden helpt je graag met het zoeken van een vegan vervanger. Zo kan je op hun website bekende geurtje intikken en de zoekmachine helpt je met het vinden van een vegan variant. Hoe makkelijk en fijn?

Ik ben in ieder geval razend enthousiast en kan niet wachten om terug naar Eden te gaan om nog meer geuren in hun winkel te proberen. Shop je liever online, check dan hun website: https://www.edenperfumes.co.uk/ 

Liefs,

De parfums heb ik ontvangen in samenwerking met Eden. Deze review/blogpost bestaat alleen uit mijn eigen persoonlijke mening.

Tags: , , , , ,


2 responses to “Review Eden Perfumes

  1. Heel interessant! Ik kende dit merk/bedrijf nog niet, maar ben altijd op zoek naar natuurlijke producten. Ik zag dat veel bekende parfums ook in een natuurlijke versie door hen wordt gemaakt dus ben benieuwd. Zou fijn zijn om weer parfum te kunnen dragen en er eens geen irritaties of last van te hebben.

    • Katja

      Het is echt een heel fijn merk, maar dat heb je waarschijnlijk al gelezen in dit artikel, haha. Ik hoop dat jij er geen irritaties van krijgt en dat je je favoriete geur hopelijk gaat ontdekken bij Eden. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.